Bringebæris på nøttebunn
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Nøttebunn
-
100 gvalnøtter
-
100 gmørk sjokolade , gjerne kokesjokolade
-
100 gsukker
-
3 stkeggehviter
Bringebæris
-
200 gfrosne bringebær
-
3 stkeggeplommer
-
1 dlsukker
-
3 dl
Pynt
-
12 stkferske bringebær
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på nøttebunn trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 24 cm i diameter.
-
2
Start med å grovhakke nøttene og sjokoladen til nøttebunnen. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en en stiv og blank marengs.
-
3
Vend inn nøtter og sjokoladen og hell blandingen i den smurte kakeformen.
-
4
Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen. Løsne kaken med en spiss kniv.
Bringebæris
-
5
Kjør frosne bringebær til mos i en food processor. Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk purè. Kast steinene.
-
6
Pisk eggeplommer sammen med sukker.
-
7
I en annen bolle pisker du fløten til krem og blander deretter den med eggedosis og bærmosen. Smak til.
-
8
Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.
Pynt
-
9
Pynt med pisket krem og pene bringebær ved servering.