Bringebæris på nøttebunn

Bringebæris på nøttebunn

Kommentarer 8
  • Middels
  • 50 min
Få ting smaker bedre enn hjemmelaget iskake. Her har du oppskriften på en glutenfri iskake til 12 personer, med bringebærsmak fordelt på en god nøttebunn med valnøtter og mørk sjokolade. Nydelig å servere til 17. mai, konfirmasjon eller en annen anledning du vil overraske gjestene med det lille ekstra. Husk å beregne ca fire timer for isen å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Nøttebunn

100 g valnøtter
100 g mørk sjokolade , gjerne kokesjokolade
100 g sukker
3 stk eggehviter

Bringebæris

200 g frosne bringebær
3 stk eggeplommer
1 dl sukker
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

12 stk ferske bringebær
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på nøttebunn trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 24 cm i diameter.
    2. Start med å grovhakke nøttene og sjokoladen til nøttebunnen. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en en stiv og blank marengs.
    3. Vend inn nøtter og sjokoladen og hell blandingen i den smurte kakeformen.
    4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen. Løsne kaken med en spiss kniv.
  1. Bringebæris

    1. Kjør frosne bringebær til mos i en food processor. Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk purè. Kast steinene.
    2. Pisk eggeplommer sammen med sukker.
    3. I en annen bolle pisker du fløten til krem og blander deretter den med eggedosis og bærmosen. Smak til.
    4. Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.
  2. Pynt

    1. Pynt med pisket krem og pene bringebær ved servering.
Tips!

Hvis du har dårlig tid, kan kaken til nøds spises uten at du lar isen stivne helt på forhånd. Men da må kaken spises umiddelbart og det er veldig viktig at alle ingrediensene til isen er så kalde som mulig og bringebærene helt gjennomfrosne før du kjører dem i food processor.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche

    8 måneder siden
    Hei :) Holder denne seg fin i frysen en stund? tenkte på om jeg kunne lage den i god tid før selskap?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Wenche,

      Denne klarer seg godt i fryseren så lenge den er plastret godt :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Ida

    1 år siden
    Hei. Kan man lage denne kaken uten food processor? :-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ida, Ja du kan lage kaken uten Food processor, du kan bruke en stavmixer om du har? :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Mari Kristine

    4 år siden
    Må man kaste steinene i bringebærene, eller kan de være med i kaken?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Mari, Det er egentlig smak og behag, men vi har valgt å kaste de da de setter en bismak på isen som vi ikke ønsker å ha samtidig som vi ønsker å ha en fløyelsmyk iskrem. Men du kan gjøre akkurat som du selv vil. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Kersti Holm Tveita

    5 år siden
    Lagde denne iskaken for første gang til 17.mai i fjor. Den er fantastisk god. Kjempegod nøttebunn med den gode hjemmelagde isen oppå. Denne blir 17.mai kaken hos oss i år også.

    Kommenter  (5)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Så hyggelig å høre! Ønsker dere en riktig god og smakfull 17. mai!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat