Blåbærostekake

Blåbærostekake

Kommentarer 13
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en frisk og god ostekake i langpanne. Blåbærene gir en nydelig farge. Kaken skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 18 ruter.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g havrekjeks
2 ts kardemomme
300 g TINE Meierismør
6 plater gelatin
250 g tinte blåbær
6 dl TINE Lettrømme 18 %
500 g TINE Kremgo’® Naturell
3 dl sukker
½ ts salt

Pynt

20 stk blåbær
20 blader sitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Finn frem en langpanne på 40 cm x 35 cm, som er dekket med bakepapir.
    2. Knus kjeksen i en food processor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Bland smulene med kardemomme. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk ut i langpannen.
    3. Legg gelatinplatene i en bolle og dekk dem med kaldt vann. La dem ligge i ca 5 minutter. Visp rømme og kremost sammen med sukker og salt i en bolle. Varm blåbærene i en kjele og miks dem glatte, gjerne med en stavmikser. Kok opp. Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha dem i bærblandingen. Rør til gelatinplatene har løst seg opp.
    4. Visp blåbærblandingen i rømme- og kremostblandingen. Hell blandingen i langpannen, og fordel den jevnt ut over kjeksen. Sett kaken kaldt slik at fyllet stivner, minst 5 timer.
    5. Skjær i ruter. Pynt med blåbær og sitronmelisse på toppen.
Tips!

Hvis du ønsker en litt lettere variant, kan du bruke usøtet kjeks til bunnen, og heller smake til med litt sukker eller sukkererstatninger.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ingvild

    3 måneder siden
    Går det an å ha ett lag med gele oppå toppen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ingvild,

      Det går fint an med gele på toppen. husk å ikke helle den på for varm. Da kan kaken smelte:/ Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Anette

    2 år siden
    Kan kaken fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anette, Nei, jeg vil ikke anbefale deg og fryse denne, kjeken blir seig og toppen kan bli ru. Kaker som egner seg til frysing er som regel ''sukkerbrød'' kaker for eksempel: Eplekake. Lykke til1

      Kommenter  (0)


  • Kristine Lillejordet

    2 år siden
    Hei. Er det mulig å lage denne kaken i en rund form? Hvor mye må jeg da beregne i forhold til ingredienser?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kristine, En lagpanne oppskrift er ca en dobbel oppskrift av det du trenger om du skal lage i rundform :) Så halver oppskriften og nyt kaken. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Sunniva Marie

    2 år siden
    Kan den fryses?

    Kommenter  (6)


  • marta

    4 år siden
    Alt for mye rømmesmak.

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marta, Dersom du synes kaken smaker for mye rømme, så kan du enkelt halvere rømmemengden. Da må du erstatte rømmen med 3 dl kremfløte som du pisker til krem og vender inn i ostemassen, sammen med alt det andre i punkt 4. Lykke til :)

      Kommenter  (9)


  • Karoline

    5 år siden
    Hvordan får man kaken opp av formen like hel? Dere burde ha en forklaring på det!

    Kommenter  (8)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Hei Karoline Du har helt rett! Det skal vi få inn i oppskriften. Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (0)

    • Laila

      3 år siden
      Springform?

      Kommenter  (0)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Laila, Springform er en mulighet, en annen er å legge bakepapir i bunnen av langpannen og la det stikke opp "en flik" på begge sidene. Så er det bare å løfte kaken ut :)

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat