Blåbærostekake

(90)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Dette er en frisk og god ostekake i langpanne. Blåbærene gir en nydelig farge. Kaken skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 18 ruter.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

600 ghavrekjeks
2 tskardemomme
300 gTINE Meierismør
6 platergelatin
250 gtinte blåbær
6 dlTINE Lettrømme 18 %
500 gTINE Kremgo’® Naturell
3 dlsukker
½ tssalt

Pynt

20 stkblåbær
20 bladersitronmelisse
 Les kommentarer (11) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Finn frem en langpanne på 40 cm x 35 cm, som er dekket med bakepapir.
  2. Knus kjeksen i en food processor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Bland smulene med kardemomme. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk ut i langpannen.
  3. Legg gelatinplatene i en bolle og dekk dem med kaldt vann. La dem ligge i ca 5 minutter. Visp rømme og kremost sammen med sukker og salt i en bolle. Varm blåbærene i en kjele og miks dem glatte, gjerne med en stavmikser. Kok opp. Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha dem i bærblandingen. Rør til gelatinplatene har løst seg opp.
  4. Visp blåbærblandingen i rømme- og kremostblandingen. Hell blandingen i langpannen, og fordel den jevnt ut over kjeksen. Sett kaken kaldt slik at fyllet stivner, minst 5 timer.
  5. Skjær i ruter. Pynt med blåbær og sitronmelisse på toppen.

Tips:

Hvis du ønsker en litt lettere variant, kan du bruke usøtet kjeks til bunnen, og heller smake til med litt sukker eller sukkererstatninger.

Kommentarer

  Legg til kommentar