Blåbærostekake
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 ghavrekjeks
-
2 tskardemomme
-
300 g
-
6 platergelatin
-
250 gtinte blåbær
-
6 dl
-
500 g
-
3 dlsukker
-
½ tssalt
Pynt
-
20 stkblåbær
-
20 bladersitronmelisse
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en langpanne på 40 cm x 35 cm, som er dekket med bakepapir.
-
2
Knus kjeksen i en food processor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Bland smulene med kardemomme. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk ut i langpannen.
-
3
Legg gelatinplatene i en bolle og dekk dem med kaldt vann. La dem ligge i ca 5 minutter. Visp rømme og kremost sammen med sukker og salt i en bolle. Varm blåbærene i en kjele og miks dem glatte, gjerne med en stavmikser. Kok opp. Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha dem i bærblandingen. Rør til gelatinplatene har løst seg opp.
-
4
Visp blåbærblandingen i rømme- og kremostblandingen. Hell blandingen i langpannen, og fordel den jevnt ut over kjeksen. Sett kaken kaldt slik at fyllet stivner, minst 5 timer.
-
5
Skjær i ruter. Pynt med blåbær og sitronmelisse på toppen.