Håndkle og blad
Blåbærostekake
(9191)

Blåbærostekake

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Dette er en frisk og god ostekake i langpanne. Blåbærene gir en nydelig farge. Kaken skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 18 ruter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
600 ghavrekjeks
2 tskardemomme
300 gTINE Meierismør
6 platergelatin
250 gtinte blåbær
6 dlTINE Lettrømme 18 %
500 gTINE Kremgo’® Naturell
3 dlsukker
½ tssalt

Pynt

20 stkblåbær
20 bladersitronmelisse
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Finn frem en langpanne på 40 cm x 35 cm, som er dekket med bakepapir.
  2. Knus kjeksen i en food processor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Bland smulene med kardemomme. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk ut i langpannen.
  3. Legg gelatinplatene i en bolle og dekk dem med kaldt vann. La dem ligge i ca 5 minutter. Visp rømme og kremost sammen med sukker og salt i en bolle. Varm blåbærene i en kjele og miks dem glatte, gjerne med en stavmikser. Kok opp. Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha dem i bærblandingen. Rør til gelatinplatene har løst seg opp.
  4. Visp blåbærblandingen i rømme- og kremostblandingen. Hell blandingen i langpannen, og fordel den jevnt ut over kjeksen. Sett kaken kaldt slik at fyllet stivner, minst 5 timer.
  5. Skjær i ruter. Pynt med blåbær og sitronmelisse på toppen.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du ønsker en litt lettere variant, kan du bruke usøtet kjeks til bunnen, og heller smake til med litt sukker eller sukkererstatninger.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat