Blåbærostekake

Blåbærostekake

14
 • Enkel
 • 30 min
Dette er en frisk og god ostekake i langpanne. Blåbærene gir en nydelig farge. Kaken skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 18 ruter.

Ingredienser

600 g havrekjeks
2 ts kardemomme
300 g TINE Meierismør
6 plater gelatin
250 g tinte blåbær
6 dl TINE Lettrømme 18 %
500 g TINE Kremgo® Naturell
3 dl sukker
½ ts salt

Pynt

20 stk blåbær
20 blader sitronmelisse

Slik gjør du det

  1. Finn frem en langpanne på 40 cm x 35 cm, som er dekket med bakepapir.
  2. Knus kjeksen i en food processor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Bland smulene med kardemomme. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk ut i langpannen.
  3. Legg gelatinplatene i en bolle og dekk dem med kaldt vann. La dem ligge i ca 5 minutter. Visp rømme og kremost sammen med sukker og salt i en bolle. Varm blåbærene i en kjele og miks dem glatte, gjerne med en stavmikser. Kok opp. Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha dem i bærblandingen. Rør til gelatinplatene har løst seg opp.
  4. Visp blåbærblandingen i rømme- og kremostblandingen. Hell blandingen i langpannen, og fordel den jevnt ut over kjeksen. Sett kaken kaldt slik at fyllet stivner, minst 5 timer.
  5. Skjær i ruter. Pynt med blåbær og sitronmelisse på toppen.
Tips

Hvis du ønsker en litt lettere variant, kan du bruke usøtet kjeks til bunnen, og heller smake til med litt sukker eller sukkererstatninger.

Kommentarer

 • Ingvill

  10 måneder siden
  Laget denne kaka i helga. Supergod. ;) Men, ble litt overrasket over hvor tynt laget med kjeks i bunnen ble. Brukte akkurat samme str på forma som det sto i oppskrifta, og fulgte ellers oppskrifta 100%. De ble ikke som bildet over akkurat. Så jeg har villet doblet mengden med kjeks.

   (0)


Det er mye kjærlighet i god mat