Blåbærostekake

Blåbærostekake

18
132
Enkel30 min
Dette er en frisk og god ostekake i langpanne. Blåbærene gir en nydelig farge. Kaken skal stivne i kjøleskapet, og kan derfor med fordel lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 18 ruter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pynt

 • 20 stk
  blåbær
 • 20 blader
  sitronmelisse

Slik gjør du det

 1. 1

  Finn frem en langpanne på 40 cm x 35 cm, som er dekket med bakepapir.

 2. 2

  Knus kjeksen i en food processor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Bland smulene med kardemomme. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk ut i langpannen.

 3. 3

  Legg gelatinplatene i en bolle og dekk dem med kaldt vann. La dem ligge i ca 5 minutter. Visp rømme og kremost sammen med sukker og salt i en bolle. Varm blåbærene i en kjele og miks dem glatte, gjerne med en stavmikser. Kok opp. Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha dem i bærblandingen. Rør til gelatinplatene har løst seg opp.

 4. 4

  Visp blåbærblandingen i rømme- og kremostblandingen. Hell blandingen i langpannen, og fordel den jevnt ut over kjeksen. Sett kaken kaldt slik at fyllet stivner, minst 5 timer.

 5. 5

  Skjær i ruter. Pynt med blåbær og sitronmelisse på toppen.

Tips

Hvis du ønsker en litt lettere variant, kan du bruke usøtet kjeks til bunnen, og heller smake til med litt sukker eller sukkererstatninger.

Del denne oppskriften: