
Amerikansk ostekake med friske bær
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 stkhavrekjeks
-
1 ½ dlhvetemel
-
2 sssukker
-
125 gromtemperert TINE® Meierismør
-
1 stkeggeplomme
-
1 sshvetemel til formen
Fyll:
-
200 g
-
2 dl
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
½ stksitron
-
1 sssitronsaft
Pynt:
-
150 gfriske bær for eksempel bringebær, blåbær og jordbær
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en rund form, ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Bland i mel, sukker og romtemperert smør, og kjør videre til en smuldret masse. Tilsett eggeplomme, og la maskinen gå til det blir en samlet deig.
-
3
Legg deigen i formen. Strø over hvetemel og trykk deigen ut i formen. Sett formen kjølig i ca 30 minutter. Stek på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter.
-
4
Riv skallet av sitronen (kun det gule). Rør ut kremost med fløte, egg, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft. Visp fyllet, slik at det blir en glatt masse. Bruk eventuelt en stavmikser eller håndmikser. Hell fyllet i formen, og stek kaken i ca 30 minutter. Skru av varmen på stekeovnen, men la kaken stå i ytterlige 30 minutter.
-
5
Avkjøl kaken, og server med friske bær oppå.