Amerikansk ostekake med friske bær

Amerikansk ostekake med friske bær

7
  • Enkel
  • 120 min
Dette er en amerikansk ostekake som er bakt i ovnen. En bakt ostekake gir en «dissete» konsistens oppå den sprø kjeksbunnen. Server gjerne med litt friske bær på toppen. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Ingredienser

5 stk havrekjeks
1 ½ dl hvetemel
2 ss sukker
125 g romtemperert TINE Meierismør
1 stk eggeplomme
1 ss hvetemel til formen

Fyll:

200 g TINE Kremgo® Naturell
2 dl TINE Kremfløte
2 stk egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
½ stk sitron
1 ss sitronsaft

Pynt:

150 g friske bær for eksempel bringebær, blåbær og jordbær

Slik gjør du det

    1. Finn frem en rund form, ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Bland i mel, sukker og romtemperert smør, og kjør videre til en smuldret masse. Tilsett eggeplomme, og la maskinen gå til det blir en samlet deig.
    3. Legg deigen i formen. Strø over hvetemel og trykk deigen ut i formen. Sett formen kjølig i ca 30 minutter. Stek på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter.
    4. Riv skallet av sitronen (kun det gule). Rør ut kremost med fløte, egg, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft. Visp fyllet, slik at det blir en glatt masse. Bruk eventuelt en stavmikser eller håndmikser. Hell fyllet i formen, og stek kaken i ca 30 minutter. Skru av varmen på stekeovnen, men la kaken stå i ytterlige 30 minutter.
    5. Avkjøl kaken, og server med friske bær oppå.
Tips

Ostekaken kan med fordel lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.

Kommentarer

  • Cathrine

    4 år siden
    Hei og takk for mange gode oppskrifter! Egner denne ostekaken seg til å fryses?

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Cathrine, Du kan fint fryse denne kaken, bare husk å avkjøl den før du pakker den godt inn i plast, slik at den ikke tar smak fra andre ting i fryseren din. Lykke til :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat