
Eplekake med Crème Fraîche-fyll
Herlige eplekake fylt med crème fraîche som gir kaken et litt syrlig preg sammen med smaken av sitron.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Fyll 2:
Tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- 2
Bland smør, sukker, mel og bakepulver raskt sammen, gjerne i en food processor. Trykk deigen ut i kakeformen og opp langs kanten. Sett formen kjølig 20 - 30 minuter.
- 3
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til den har fått gyllen farge.
- 4
Ta ut kjernehus og skjær eplene i ca ½ cm store båter. Bland båtene med sukker og kardemomme. Stek dem myke i smør i panne i ca. 5 minutter. Avkjøl.
- 5
Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft.
- 6
Dekk bunnen med eplene og hell crème fraîche-fyllet over. Stek midt i ovnen til paien har fått fin farge og fyllet har stivnet, ca. 25 - 30 minutter.
Tips
Server kaken med vaniljekesam, vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



