Skip to main content

Eplekake med Crème Fraîche-fyll

Enkel
1t 30min

Herlige eplekake fylt med crème fraîche som gir kaken et litt syrlig preg sammen med smaken av sitron.

3.7
(62)
Next ImageEplekake med Crème Fraîche-fyll

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Paibunn:

150 g
TINE® Meierismør (kjøleskapskaldt)
1 dl
sukker
3 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver

Fyll 1:

5 stk
eple
2 ss
sukker
1.5 ss
kardemomme

Fyll 2:

2 stk
egg
0.5 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
1 ts
sitronskall (revet)
2 ss
sitronsaft

Tilbehør:

3 dl
Kesam® Vanilje (evt. vispet krem, vaniljeis eller -saus)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Bland smør, sukker, mel og bakepulver raskt sammen, gjerne i en food processor. Trykk deigen ut i kakeformen og opp langs kanten. Sett formen kjølig 20 - 30 minuter.

  3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til den har fått gyllen farge.

  4. Ta ut kjernehus og skjær eplene i ca ½ cm store båter. Bland båtene med sukker og kardemomme. Stek dem myke i smør i panne i ca. 5 minutter. Avkjøl.

  5. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft.

  6. Dekk bunnen med eplene og hell crème fraîche-fyllet over. Stek midt i ovnen til paien har fått fin farge og fyllet har stivnet, ca. 25 - 30 minutter.

    Tips

    Server kaken med vaniljekesam, vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter