Skip to main content

Eple- og brunostpai

Enkel
1t 20min

Spennende og smaksrik dessertpai med epleskiver og brunost.

3.5
(75)
Next ImageEple- og brunostpai

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn
400 g
eple
1.5 dl
aprikossyltetøy

Fyll:

100 g
mandler
100 g
melis
1 stk
egg

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter

Med NÅ Paibunn:

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.

Med hjemmelaget paibunn:

  1. Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.

  2. Sett på stekeovnen på 200 °C.

  3. Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Fyll:

  1. Sett ovnen på 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett egg og bland til en jevn masse. Grovriv brunost og vend inn..

  2. Fyll paien med mandel- og brunostfyllet.

  3. Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Legg eplebitene på toppen av fyllet.

  4. Smør et tynt lag syltetøy over eplene, varm det gjerne litt opp først, og stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, 30-40 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk de nøttene du liker best eller allerede har i skapet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter