
Annas eplepai
Herlig og knasende pai med smak av høst, epler og karamell.

Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
Paifyllet
Toscasaus til toppen
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Ferdig paibunn
- 2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet.
Slik lager du din egen paibunn
- 3
Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.
- 4
Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.
Knasende toscasaus
- 5
Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.
- 6
Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.
Tips
Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.
Tips
Server med is, pisket krem eller vaniljesaus.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



