Skip to main content

Annas eplepai

Enkel
1t 10min

Herlig og knasende pai med smak av høst, epler og karamell.

3.7
(181)
Next ImageAnnas eplepai

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl
hvetemel
2 ss
vann

Paifyllet

4 stk
eple
2 ss
sukker
1 ts
kardemomme
1 ss
sitronsaft (presset)

Toscasaus til toppen

150 g
mandler
1.75 dl
sukker
3 ss
hvetemel
1.5 ss
lys sirup

Tilbehør

3 dl
Piano® Vaniljesaus (evt. vispet krem eller vaniljeis)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Ferdig paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet.

Slik lager du din egen paibunn

  1. Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.

  2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.

Knasende toscasaus

  1. Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.

  2. Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.

    Tips

    Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server med is, pisket krem eller vaniljesaus.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter