
Eplekake med pinjer
En myk og saftig eplekake med marsipan som smaker godt til kaffen eller som dessert.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Topping:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggeblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.
- 3
Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag epler og til sist resten av deigen. Dryss pinjekjerner over. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter.
- 4
Dryss gjerne ovner litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.
Tips
Den egner seg godt til frysing og tines på 1-2-3 i lunken stekeovn.
Tips
I stedet for pinjekjerner kan du også strø på andre typer nøtter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



