Skip to main content

Eplekake med pinjer

Enkel
30min

En myk og saftig eplekake med marsipan som smaker godt til kaffen eller som dessert.

3.9
(11)
Next ImageEplekake med pinjer

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

100 g
marsipan
3 stk
egg
1.5 dl
sukker
3 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
2 ts
vaniljesukker
50 g
4 stk
eple

Topping:

1 pose
pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggeblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.

  3. Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag epler og til sist resten av deigen. Dryss pinjekjerner over. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter.

  4. Dryss gjerne ovner litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.

    Tips

    Den egner seg godt til frysing og tines på 1-2-3 i lunken stekeovn.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for pinjekjerner kan du også strø på andre typer nøtter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter