Skip to main content

Britas luksuseplekake

Enkel
1t 30min

Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.

3.1
(33)
Next ImageBritas luksuseplekake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 stk
eple

Marinade:

3 ss
rom (evt. juice)
1 dl
rosiner
1 ss
kanel

Deig:

200 g
TINE® Meierismør (romtemperatur)
2 dl
sukker
3 stk
egg
3.5 dl
hvetemel
1.5 ts
bakepulver

Topping:

1 dl
mandelflak

Tilbehør:

3 dl
TINE® Kremfløte eller Piano Vaniljesaus

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.

  3. Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.

    Tips

    Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter