Skip to main content

Amerikansk eplepai

Enkel
1t 20min

Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Velbekomme!

4.0
(523)
Next ImageAmerikansk eplepai

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen hjemmelaget paideig

8 dl
hvetemel
0.25 ts
salt
1 dl
vann

Fyll til eplepai

4 stk
store eple
1.5 dl
sukker
0.5 dl
melis
3 ss
hvetemel
1 ts
malt kanel

Pensling

1 stk
sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Nå paibunn

  1. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.

Eller lag din egen paibunn

  1. Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.

Paifyllet

  1. Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.

  2. Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.

  3. Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Med NÅ paibunn går det ekstra raskt å lage denne paien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter