Jordbærmarengspai
Sprø paibunn dekket med bær og toppet med marengs. Server kaken lun - rett fra ovnen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
Fyll:
Marengs:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- 2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kaldt i ca. 15 minutter. Pensle paibunnen med egg og stek i 15 - 20 minutter. Skru deretter opp varmen til 225 °C.
- 3
Visp eggehvitene stive. Visp inn sukkeret og rør i limeskallet.
- 4
Skjær jordbær i to og bland med sukker og potetmel.
- 5
Legg jordbærene i paiskalet og hell over marengsen, smør litt utover. Sett paien inn i stekeovnen og gratinér til marengsen har fått fin farge, 5 - 6 minutter.
Tips
La paien hvile i noen minutter før servering.
- 6
Server vispet krem, iskrem eller vaniljekesam til den lune paien.
Tips
Du kan gjerne fylle andre typer bær i paiskallet og toppe med samme marengs. Blåbær, bringebær og rabarbra egner seg godt.