Skip to main content

Jordbærmarengspai

Enkel
30min

Sprø paibunn dekket med bær og toppet med marengs. Server kaken lun - rett fra ovnen.

3.9
(25)
Next ImageJordbærmarengspai

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

1 pakke
ferdig paibunn
1 stk
egg

Fyll:

1.2 l
jordbær
0.5 dl
sukker
1 ss
potetmel

Marengs:

3 stk
eggehvite
1 dl
sukker
1 stk
lime (revet skall av)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kaldt i ca. 15 minutter. Pensle paibunnen med egg og stek i 15 - 20 minutter. Skru deretter opp varmen til 225 °C.

  3. Visp eggehvitene stive. Visp inn sukkeret og rør i limeskallet.

  4. Skjær jordbær i to og bland med sukker og potetmel.

  5. Legg jordbærene i paiskalet og hell over marengsen, smør litt utover. Sett paien inn i stekeovnen og gratinér til marengsen har fått fin farge, 5 - 6 minutter.

    Tips

    La paien hvile i noen minutter før servering.

  6. Server vispet krem, iskrem eller vaniljekesam til den lune paien.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne fylle andre typer bær i paiskallet og toppe med samme marengs. Blåbær, bringebær og rabarbra egner seg godt.