Skip to main content

Dessertpai med nektarin og blåbær

Enkel
1t

Lettvint dessertpai med nektariner og blåbær som smaker himmelsk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid kan du bruke ferdig paibunn.

4.0
(18)
Next ImageDessertpai med nektarin og blåbær

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl
hvetemel
3 ss
vann

Fyll

40 g
sukker
2 ts
vaniljesukker

Pynt

3 dl
nektarin eller annen frukt
1 dl
blåbær eller andre bær
1 dl
sitronmelisse

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 180 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på dessertpai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 15 minutter.

  4. Stek paibunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Paifyll

  1. Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker. Bland vaniljekesam forsiktig i kremen. Ha blandingen i det stekte avkjølte, paiskallet.

Pynt

  1. Pynt med blåbær, båter av nektarin og sitronmelisse.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan variere fyllet med enten bare ferdig vaniljekrem eller vispet kremfløte

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter