
Dessertpai med nektarin og blåbær
Lettvint dessertpai med nektariner og blåbær som smaker himmelsk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid kan du bruke ferdig paibunn.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 180 °C.
Hjemmelaget paibunn
- 2
Til denne oppskriften på dessertpai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.
- 3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- 4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 15 minutter.
- 5
Stek paibunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Paifyll
- 6
Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker. Bland vaniljekesam forsiktig i kremen. Ha blandingen i det stekte avkjølte, paiskallet.
Pynt
- 7
Pynt med blåbær, båter av nektarin og sitronmelisse.
Tips
Du kan variere fyllet med enten bare ferdig vaniljekrem eller vispet kremfløte