Kesamkake med pærer
Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.
Enkel•50 min•1 personer
Ingredienser
- 4 stykk pære
- 2 ss TINE® Meierismør, til formen
- 3 ss hvetemel, til formen
- 2 stykk egg
- 200 g sukker
- 200 g finmalt mandler
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 1 stykk sitron
- 3 dl Kesam® Vanilje laktosefri
Slik gjør du
1
2
Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.
3
Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.
4
Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.
5
Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.
6
Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.
7
TipsOm du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.