Yoghurtkake med pære

Kesamkake med pærer

8
9
Enkel50 min
Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    pærer
  • 2 ss
    TINE Meierismør til formen
  • 3 ss
    hvetemel til formen
  • 2 stk
    egg
  • 200 g
    sukker
  • 200 g
    finmalt mandler
  • 200 g
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 2 dl
  • 1 stk
    sitron
  • 3 dl
    Kesam® Bringebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen til 200 °C.

  2. 2

    Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.

  3. 3

    Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.

  4. 4

    Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.

  5. 5

    Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.

  6. 6

    Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.

  7. 7

    Servér med bringebærkesam

Tips

#1: Om du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.#2: Server gjerne kaken lun sammen med god vaniljeis.

Del denne oppskriften: