Yoghurtkake med pære

Kesamkake med pærer

8
  • Enkel
  • 50 min
  • 25 min
Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.

Ingredienser

Utstyr

Springform
4 stk pærer
2 ss TINE Meierismør til formen
3 ss hvetemel til formen
2 stk egg
200 g sukker
200 g finmalt mandler
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl Kesam® Original
1 stk sitron
3 dl Kesam® Bringebær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen til 200 °C.
    2. Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.
    3. Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.
    4. Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.
    5. Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.
    6. Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.
    7. Servér med bringebærkesam
Tips

#1: Om du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.

#2: Server gjerne kaken lun sammen med god vaniljeis.

Kommentarer

  • Helene

    3 år siden
    Hei! I oppskriften står det at røren skallegges over pærene, men det ser ikke sånn ut på bildet. Har det mye å si?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Helene, Her kan du velge om du vil ha pærene opp i formen først å helle røren over eller røren i formen å presse pærene lett ned i røren :) Om du heller røren over og lar den stå litt vil røren synke og pærene komme mer frem :) Lykke til og god bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat