Kesamkake med pærer

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.

Antall porsjoner

Utstyr

Springform

Ingredienser

4 stkpærer
2 ssTINE Meierismør til formen
3 sshvetemel til formen
2 stkegg
200 gsukker
200 gfinmalt mandler
200 ghvetemel
1 tsbakepulver
2 dlKesam® Original
1 stksitron
3 dlKesam® Bringebær
 Les kommentarer (8) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen til 200 °C.
    2. Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.
    3. Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.
    4. Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.
    5. Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.
    6. Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.
    7. Servér med bringebærkesam

Tips:

#1: Om du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.

#2: Server gjerne kaken lun sammen med god vaniljeis.

Kommentarer

  Legg til kommentar