Yoghurtkake med pære

Kesamkake med pærer

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 50 min
  • 25 min
Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform
4 stk pærer
2 ss TINE Meierismør til formen
3 ss hvetemel til formen
2 stk egg
200 g sukker
200 g finmalt mandler
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl Kesam® Original
1 stk sitron
3 dl Kesam® Bringebær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen til 200 °C.
    2. Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.
    3. Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.
    4. Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.
    5. Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.
    6. Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.
    7. Servér med bringebærkesam
Tips!

#1: Om du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.

#2: Server gjerne kaken lun sammen med god vaniljeis.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Helene

    2 år siden
    Hei! I oppskriften står det at røren skallegges over pærene, men det ser ikke sånn ut på bildet. Har det mye å si?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Helene, Her kan du velge om du vil ha pærene opp i formen først å helle røren over eller røren i formen å presse pærene lett ned i røren :) Om du heller røren over og lar den stå litt vil røren synke og pærene komme mer frem :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Ellen Diana

    2 år siden
    Er det slik at bringebærkrsamen nederst i oppskriften skal være i deigen? Eller er den forbeholdt serveringen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ellen, i trinn 7 står det at bringebær Kesamen er forbehold til servering, men du kan også kjøpe en Kesam med smak og benytte i kaken istedenfor naturell om du ønsker andre smaker :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Lille baker'n

    4 år siden
    Hei! Jeg lagde denne kaken i går og jeg måtte steke min i 1 time:(kaken ble brent og rå inni... Ellers når jeg baker andre kaker så må jeg ta den ut før steketiden er ferdig. Jeg lot kaken stå til i dag og smakte på 1 bit og det var greit

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei, Det var leit å høre, slik skal det ikke være! Vi skal teste oppskriften på nytt og gjøre eventuelle endringer. Brukte du over- og undervarme eller varmluft? Takk for at du sier ifra :)

      Kommenter  (0)


  • Jorun Skår

    5 år siden
    Hei. Gledet meg til å bake denne i påsken, og nå er jeg igang. Steketiden på 25 min kan ikke være riktig. Deigen hadde ennå ikke blitt gylden. Derfor må den stekes minst 20 min ekstra. Altså 45 min.

    Kommenter  (4)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Jorun! Hvordan ble kaken? Jeg håper at den smakte. Jeg ser at omkretsen på springformen har falt ut av oppskriften. Jeg brukte en 26 cm stor form. Kan det ha hatt noe å si?

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat