Kesamkake med pærer
Enkel•50 min25 min
Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkpærer
-
2 ssTINE® Meierismør til formen
-
3 sshvetemel til formen
-
2 stkegg
-
200 gsukker
-
200 gfinmalt mandler
-
200 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
-
2 dl
-
1 stksitron
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen til 200 °C.
-
2
Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.
-
3
Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.
-
4
Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.
-
5
Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.
-
6
Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.
-
7
Servér med vaniljekesam.