Skip to main content

Ost- og nøtterulade

Enkel
45min

Rullekake er enkelt å lage, og smaker utrolig godt. Denne rullekaken fylles og pyntes med en herlig ostekrem, som er smakt til med litt konjakk. Konjakken kan sløyfes hvis du ønsker det.

4.4
(8)
Next ImageOst- og nøtterulade

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

4 stk
egg
1.5 dl
sukker
1 dl
brunt sukker
1.5 dl
hvetemel
1 dl
malte hasselnøtter
2.5 ts
bakepulver

Fyll og glasur:

0.5 dl
grovhakkede hasselnøtter
2 ss
cognac (kan sløyfes)

Pynt:

0.5 dl
grovhakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

Bunn:

  1. Visp egg og sukker til en stiv eggedosis. Bland inn hvetemel, hasselnøtter og bakepulver, og rør lett sammen. Hell røren i en langpanne ca. 30x35 cm, som er dekket med bakepapir.

  2. Stek kaken midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.

  3. Hvelv kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle eller sukkerstrødd matpapir på rist. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.

Fyll og glasur:

  1. Del hasselnøttene i mellomstore biter. Rør sammen fyllet, og smør litt over halvparten av fyllet på kaken. Rull sammen fra langsiden.

  2. Legg ruladen på serveringsfat med skjøten ned, og smør resten av fyllet over rullen. Strø på hakkede nøtter. Oppbevar kaken kjølig før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pynt gjerne med andre nøtter eller mandler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter