Stikkelsbærpai med marengs

Stikkelsbærpai med marengs

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 120 min
Til syrlige stikkelsbær passer det perfekt med dette søte marengslokket. Har du ikke tilgang på stikkelsbær kan du selvfølgelig bruke andre typer bær, og gjerne en blanding.

Antall porsjoner

Ingredienser

Paiskall:

3 dl hvetemel
3 ss sukker
100 g TINE Meierismør (smeltet)
1 stk egg

Fyll:

½ dl havregryn
1 l rensede stikkelsbær (ca.)
1 ts kanel
1 dl sukker

Marengs:

3 stk eggehviter
1 ½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Bland sammen mel og sukker. Rør inn smeltet smør og til slutt egget. Trykk deigen ut i paiformen, ca. 24 cm i diameter, og prikk deigen med en gaffel. La deigen hvile minst 1 time i kjøleskapet.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter.
    3. Legg havregryn i bunnen. Bland stikkelsbærene med kanel og sukker og legg dem over havregrynene.
    4. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Avkjøl.
    5. Pisk eggehviter stive og vend i sukkeret. Fortsett å piske til en blank marengs. Ha gjerne marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut topper over bærene.
    6. Stek paien midt i ovnen til marengsen har fått fin farge, ca. 10 minutter. Server paien varm eller lunken, gjerne med pisket krem.
Tips!

I stedet for hjemmelaget paideig kan du gjerne bruke NÅ ferdig paideig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Charlotte

    4 dager siden
    Funker det med frosne stikkelsbær, eller blir det for fuktig?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 dager siden
      Hei Charlotte,

      Du kan fint bruke frosne stikkelsbær, men anbefaler å tine de først og helle av overflødig vann:) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Tonje

    2 år siden
    Veldig god kake!

    Kommenter  (0)


  • Hanne Midtbø

    3 år siden
    Denne paien er svært god og kan anbefales. Jeg trodde bærene ville bli for sure, men paien var faktisk helt perfekt! Nå lager jeg faktisk enda en til helgen!

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hanne, Så utrolig hyggelig tilbakemelding, tusen takk :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat