Oppskrift på Stikkelsbærpai med marengs

Stikkelsbærpai med marengs

(33)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Til syrlige stikkelsbær passer det perfekt med dette søte marengslokket. Har du ikke tilgang på stikkelsbær kan du selvfølgelig bruke andre typer bær, og gjerne en blanding.

Antall porsjoner

8

Ingredienser

Paiskall:

3 dlhvetemel
3 sssukker
100 gTINE Meierismør (smeltet)
1 stkegg

Fyll:

½ dlhavregryn
1 lrensede stikkelsbær (ca.)
1 tskanel
1 dlsukker

Marengs:

3 stkeggehviter
1 ½ dlsukker

Slik gjør du det

    1. Bland sammen mel og sukker. Rør inn smeltet smør og til slutt egget. Trykk deigen ut i paiformen, ca. 24 cm i diameter, og prikk deigen med en gaffel. La deigen hvile minst 1 time i kjøleskapet.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter.
    3. Legg havregryn i bunnen. Bland stikkelsbærene med kanel og sukker og legg dem over havregrynene.
    4. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Avkjøl.
    5. Pisk eggehviter stive og vend i sukkeret. Fortsett å piske til en blank marengs. Ha gjerne marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut topper over bærene.
    6. Stek paien midt i ovnen til marengsen har fått fin farge, ca. 10 minutter. Server paien varm eller lunken, gjerne med pisket krem.

Tips:

I stedet for hjemmelaget paideig kan du gjerne bruke NÅ ferdig paideig.

Kommentarer