Smuldrepai med nøtter

Smuldrepai med nøtter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
5 stk epler
½ dl sukker
50 g hasselnøtter eller andre nøtter
1 ss finrevet ingefær

Smuldredeig:

100 g TINE Meierismør
2 dl hvetemel
1 ss sukker

Tilbehør:

3 dl Piano® Vaniljesaus

Slik gjør du det

    1. Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.
    3. Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.
    4. Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.
Tips!

Vaniljeis eller vispet krem smaker også veldig godt til denne smuldrepaien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat