Smuldrepai med nøtter
Enkel•45 min30 min
Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 stkepler
-
½ dlsukker
-
50 ghasselnøtter eller andre nøtter
-
1 ssfinrevet ingefær
Smuldredeig:
-
100 g
-
2 dlhvetemel
-
1 sssukker
Tilbehør:
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.
-
3
Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.
-
4
Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.