Smuldrepai med rabarbra, kardemommeis og jordbærsalsa
Enkel•60 min min
Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa er utmerket å servere venner og kjente i sommer.
Ingredienser
Antall porsjoner
Fyll
-
500 grabarbra
-
1 sspotetmel
-
½ dlsukker
Paibunn
-
75 g
-
1 dlhvetemel
-
½ dlmelis
-
½ dlsukker
-
1 ½ dlhavregryn
Kardemommeis
-
½ lvaniljeis
-
1 sshonning
-
½ tskardemomme
Jordbærsalsa
-
250 gjordbær
-
1 sssukker
-
15 stkferske mynteblader
Slik gjør du det
-
1
Rens og skrell rabarbraen, hvis det er grove hinner. Skjær rabarbraen i biter, legg dem i en paiform (eller flere små) og bland dem med potetmel og sukker.
-
2
Bland smør, melis, mel og sukker i en kjøkkenmaskin. Bland i havregrynene med en skje, slik at de holder seg hele.
-
3
Hell smuldreblandingen over rabarbrabitene og stek formen midt i ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter.
-
4
Rør isen myk, men la den ikke smelte. Rør i honning og kardemomme. Frys isen igjen.
-
5
Skjær jordbærene i biter. Hakk myntebladene. Bland jordbær, sukker og mynteblader.
-
6
Server paien med kardemommeis og jordbærsaus.