Oppskrift på Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa
0

Smuldrepai med rabarbra, kardemommeis og jordbærsalsa

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa er utmerket å servere venner og kjente i sommer.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fyll

500 grabarbra
1 sspotetmel
½ dlsukker

Paibunn

75 gTINE Meierismør
1 dlhvetemel
½ dlmelis
½ dlsukker
1 ½ dlhavregryn

Kardemommeis

½ lvaniljeis
1 sshonning
½ tskardemomme

Jordbærsalsa

250 gjordbær
1 sssukker
15 stkferske mynteblader

Slik gjør du det

    1. Rens og skrell rabarbraen, hvis det er grove hinner. Skjær rabarbraen i biter, legg dem i en paiform (eller flere små) og bland dem med potetmel og sukker.
    2. Bland smør, melis, mel og sukker i en kjøkkenmaskin. Bland i havregrynene med en skje, slik at de holder seg hele.
    3. Hell smuldreblandingen over rabarbrabitene og stek formen midt i ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter.
    4. Rør isen myk, men la den ikke smelte. Rør i honning og kardemomme. Frys isen igjen.
    5. Skjær jordbærene i biter. Hakk myntebladene. Bland jordbær, sukker og mynteblader.
    6. Server paien med kardemommeis og jordbærsaus.

Tips:

Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.

Kommentarer