Smuldrepai med rabarbra, kardemommeis og jordbærsalsa
Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa er utmerket å servere venner og kjente i sommer.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
Fyll
- 500 g rabarbra
- 1 ss potetmel
- 0.5 dl sukker
Paibunn
- 75 g TINE® Meierismør
- 1 dl hvetemel
- 0.5 dl melis
- 0.5 dl sukker
- 1.5 dl havregryn
Kardemommeis
- 0.5 l vaniljeis
- 1 ss honning
- 0.5 ts kardemomme
Jordbærsalsa
- 250 g jordbær
- 1 ss sukker
- 15 stykk ferske mynteblad
Slik gjør du
1
Rens og skrell rabarbraen, hvis det er grove hinner. Skjær rabarbraen i biter, legg dem i en paiform (eller flere små) og bland dem med potetmel og sukker.
2
Bland smør, melis, mel og sukker i en kjøkkenmaskin. Bland i havregrynene med en skje, slik at de holder seg hele.
3
Hell smuldreblandingen over rabarbrabitene og stek formen midt i ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter.
4
Rør isen myk, men la den ikke smelte. Rør i honning og kardemomme. Frys isen igjen.
5
Skjær jordbærene i biter. Hakk myntebladene. Bland jordbær, sukker og mynteblader.
6
Server paien med kardemommeis og jordbærsaus.
TipsNår du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.