Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa

Smuldrepai med rabarbra, kardemommeis og jordbærsalsa

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa er utmerket å servere venner og kjente i sommer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll

500 g rabarbra
1 ss potetmel
½ dl sukker

Paibunn

75 g TINE Meierismør
1 dl hvetemel
½ dl melis
½ dl sukker
1 ½ dl havregryn

Kardemommeis

½ l vaniljeis
1 ss honning
½ ts kardemomme

Jordbærsalsa

250 g jordbær
1 ss sukker
15 stk ferske mynteblader

Slik gjør du det

    1. Rens og skrell rabarbraen, hvis det er grove hinner. Skjær rabarbraen i biter, legg dem i en paiform (eller flere små) og bland dem med potetmel og sukker.
    2. Bland smør, melis, mel og sukker i en kjøkkenmaskin. Bland i havregrynene med en skje, slik at de holder seg hele.
    3. Hell smuldreblandingen over rabarbrabitene og stek formen midt i ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter.
    4. Rør isen myk, men la den ikke smelte. Rør i honning og kardemomme. Frys isen igjen.
    5. Skjær jordbærene i biter. Hakk myntebladene. Bland jordbær, sukker og mynteblader.
    6. Server paien med kardemommeis og jordbærsaus.
Tips!

Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat