Ripskake

Ripskake

10
115
Enkel45 min
Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.

  2. 2

    Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.

  3. 3

    Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.

  4. 4

    Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.

  5. 5

    Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.

  6. 6

    Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.

Tips

Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.

Del denne oppskriften: