Ripskake

Ripskake

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 25x35 cm
150 g TINE Meierismør
½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 stk egg
3 dl sukker
1 ts kardemomme
4 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
5 dl rips (3 dl + 2 dl)

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.
    2. Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.
    3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.
    4. Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.
    5. Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
    6. Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.
Tips!

Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche

    2 år siden
    Fantastisk god kake, eg hadde mesteparten av ripsa i deigen. Denne oppskrifta blir garantert brukt fleire gonger??

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Wenche, Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (2)


  • Birgitte

    3 år siden
    Denne kaken er overraskende god! Jeg valgte å ha alle ripsene i røren og ingen på toppen, av praktiske grunner siden den skulle fraktes. Ble veldig god og alle likte den så godt :-)

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Birgitte, Så hyggelig å høre, selv om det ikke var noe overraskelse for meg at den var god ;) Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (0)


  • Ragnhild

    4 år siden
    Denne kan man fryse? :)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ragnhild, Ja, det kan den:) Det er viktig å avkjøle kaken godt, før den pakkes inn i plast og fryses ned.

      Kommenter  (0)


  • Johanne Vold

    5 år siden
    Hei! Jeg har ikke vanlig langpanne; går det an å bruke to runde former, eller en liten langpanne med lengre steketid?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Johanne! Dette er en kake som minner mer om en mørdeig og skal være forholdsvis flat. Dermed er heller ikke røren så flytende, så du kan også vurdere å bruke en vanlig stekeplate siden du ikke har en langpanne med kant. Jeg har ikke forsøkt å lage den i runde former, men vil tro at to former på 22-24 cm vil kunne fungere til denne kaken. Lykke til!

      Kommenter  (0)

      • Vivi

        3 år siden
        Helt nydelig, vi serverte med vanilje-kesam til. Jeg bakte i rundt springform, det var helt fint, men måtte øke steketida ca 10 minutter. Bare å sjekke med stekepinne.

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Vivi, Takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips til tilbehør. Steketiden vil kunne variere litt fra stekeovn til stekeovn, så man må prøve seg litt frem, gjerne med en stekepinne :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat