
Ripskake
Enkel•45 min30 min
Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
½ dl
-
3 stkegg
-
3 dlsukker
-
1 tskardemomme
-
4 ½ dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
1 ssvaniljesukker
-
5 dlrips (3 dl + 2 dl)
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.
-
2
Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.
-
3
Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.
-
4
Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.
-
5
Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
-
6
Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.