Ripskake
Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

Porsjoner
1
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter. 
- 2Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen. 
- 3Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring. 
- 4Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips. 
- 5Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken. 
- 6Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering. 
Tips
Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.





