
Ripskake
Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.
- 2
Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.
- 3
Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.
- 4
Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.
- 5
Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
- 6
Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.
Tips
Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



