Ripskake

Ripskake

10
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, 25x35 cm
150 g TINE Meierismør
½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 stk egg
3 dl sukker
1 ts kardemomme
4 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
5 dl rips (3 dl + 2 dl)

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.
    2. Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.
    3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.
    4. Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.
    5. Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
    6. Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.
Tips

Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.

Kommentarer

  • Wenche

    3 år siden
    Fantastisk god kake, eg hadde mesteparten av ripsa i deigen. Denne oppskrifta blir garantert brukt fleire gonger??

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Wenche, Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen :)

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat