Skip to main content

Lettvint langpanne

Enkel
45min

Kake uten egg som er superenkel å bake med sine få ingredienser. Den smaker aller best når den er nystekt.

3.8
(105)
Next ImageLettvint langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2.5 dl
sukker
7.5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
2 ts
kardemomme
1.5 dl
rosiner

Pynt:

3 ss
perlesukker

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Dekk langpannen med bakepapir.

  3. Rør smør og sukker lett og luftig. Bland sammen mel, bakepulver, kardemomme og rosiner. Tilsett melblandingen og melken, og rør alt sammen til en deig.

  4. Fordel deigen i langpannen, og strø over perlesukkeret.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Stikk en kakepinne i kaken for å kjenne om den er stekt. Pinnen skal være tørr.

  6. Avkjøl kaken på rist, og del i biter ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kaken holder seg fint i kjøleskapet. Del den i biter, og oppbevar den i en tett boks. Den kan også fryses.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter