Lag en fristende pai med søt vaniljekrem og syrlig rabarbra.
Enkel•2 t•8 personer
Ingredienser
Syltet rabarbra
4 stilk rabarbra
4 dl sukker
1 dl vann
1 dl eplesidereddik
5 cm frisk ingefær
Paideig
0.5 stykk vaniljestang
150 g hvetemel
70 g sukker
0.13 ts salt
80 g kaldt TINE® Meierismør
1 stykk eggeplomme
2 ss kaldt vann
Fyll
1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
Slik gjør du
1
Sett ovnene på 200 °C. Del rabarbra i jevnstore biter og plasser bitene i en ildfast form, stek i ovnen i ca. 8 minutter. Del ingefær i skiver. Kok opp sukker, vann, eplesidereddik og ingefær. Hell den varme laken over rabarbrabitene i formen, dekk til og sett kaldt. La stå i minst 30 minutter, gjerne over natten.
2
Hell av laken og kok inn til en tredjedel. Avkjøl til sirup.
3
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha mel, sukker, salt og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin med knivblad.
4
Del kaldt smør i biter og ha i. Kjør til smuldret. Tilsett eggeplomme og 2 ss vann og kjør til deigen samler seg til en klump. Spe eventuelt med mer vann hvis deigen virker for tørr.
5
Form deigen til en disk, pakk i plast og la hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.
6
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Kjevle paideigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, ca. 24 cm i diameter og gjerne med løs bunn, med deigen. Skjær av overflødig deig rundt kanten.
7
Prikk bunnen med gaffel og sett i fryseren i ca. 15 minutter. Dekk bunnen med folie og legg i paivekt, f.eks. tørkede bønner. Sett paien i ovnen og skru ned varmen til 200 °C. Stek i 15 minutter, fjern folie og bønner, og stek videre i 5 minutter eller til paibunnen er gjennomstekt og gyllen. Avkjøl helt og fjern fra formen.
8
Rør opp Piano vaniljekrem til luftig og fordel i paibunnen. Legg på de syltede rabarbrabitene, gjerne i et fint mønster. Server med rabarbrasirup, enten over kaken eller ved siden av.
Tips
Har du ikke fersk rabarbra kan du bruke syltet. Paibunn med vaniljekrem kan også toppes med andre friske bær eller frukt i biter.
Lagre
Skriv ut
Del
Rabarbrapai med vaniljekrem
Enkel
2t
Lag en fristende pai med søt vaniljekrem og syrlig rabarbra.