Rabarbra-pai med vaniljekrem
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Syltet rabarbra
-
4 stilkerrabarbra
-
4 dlsukker
-
1 dlvann
-
1 dleplesidereddik
-
5 cmfrisk ingefær
Paideig
-
½ stkvaniljestang
-
150 ghvetemel
-
70 gsukker
-
⅛ tssalt
-
80 gkaldt TINE® Meierismør
-
1 stkeggeplomme
-
2 sskaldt vann
Fyll
-
1 pakke
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnene på 200 °C. Del rabarbra i jevnstore biter og plasser bitene i en ildfast form, stek i ovnen i ca. 8 minutter. Del ingefær i skiver. Kok opp sukker, vann, eplesidereddik og ingefær. Hell den varme laken over rabarbrabitene i formen, dekk til og sett kaldt. La stå i minst 30 minutter, gjerne over natten.
-
2
Hell av laken og kok inn til en tredjedel. Avkjøl til sirup.
-
3
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha mel, sukker, salt og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin med knivblad.
-
4
Del kaldt smør i biter og ha i. Kjør til smuldret. Tilsett eggeplomme og 2 ss vann og kjør til deigen samler seg til en klump. Spe eventuelt med mer vann hvis deigen virker for tørr.
-
5
Form deigen til en disk, pakk i plast og la hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.
-
6
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Kjevle paideigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, ca. 24 cm i diameter og gjerne med løs bunn, med deigen. Skjær av overflødig deig rundt kanten.
-
7
Prikk bunnen med gaffel og sett i fryseren i ca. 15 minutter. Dekk bunnen med folie og legg i paivekt, f.eks. tørkede bønner. Sett paien i ovnen og skru ned varmen til 200 °C. Stek i 15 minutter, fjern folie og bønner, og stek videre i 5 minutter eller til paibunnen er gjennomstekt og gyllen. Avkjøl helt og fjern fra formen.
-
8
Rør opp Piano vaniljekrem til luftig og fordel i paibunnen. Legg på de syltede rabarbrabitene, gjerne i et fint mønster. Server med rabarbrasirup, enten over kaken eller ved siden av.