Håndkle og blad
Rabarbra- og jordbærruter
(1414)

Rabarbra- og jordbærruter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Superenkel og god kake servert med sommerens jordbær og spennende ingefærkrem.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne
250 gTINE Meierismør
6 stkegg
4 dlsukker
1 ssvaniljesukker
6 dlhvetemel
1 tsbakepulver
200 grabarbra
250 gjordbær (5 dl)
½ dlperlesukker

Tilbehør:

3 dlTINE Kremfløte
3 ssmelis
2 ssfrisk ingefær (revet)
1 kgjordbær (2 liter)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smelt smør og la det avkjøles.
    3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn mel blandet med bakeulver, og smøret. Hell røren i langpanne kledd med bakepapir.
    4. Rens og skjær rabarbra i tynne skiver. Rens og del jordbær i to. Fordel rabarbra og jordbær i langpannen og strø over perlesukker.
    5. Stek kaken midt i ovnen i 30 - 35 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.
    6. Pisk fløten til krem og smak til med ingefær og melis. Server kaken med ingefærkremen og friske jordbær.
Blått hjerte
Tips!

Rabarbrasmaken er syrlig på grunn av innholdet av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra, de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat