Rabarbra- og jordbærruter

Rabarbra- og jordbærruter

1
18
Enkel50 min
Superenkel og god kake servert med sommerens jordbær og spennende ingefærkrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
  • 6 stk
    egg
  • 4 dl
    sukker
  • 1 ss
    vaniljesukker
  • 6 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 200 g
    rabarbra
  • 250 g
    jordbær (5 dl)
  • ½ dl
    perlesukker

Tilbehør:

  • 3 dl
  • 3 ss
    melis
  • 2 ss
    frisk ingefær (revet)
  • 1 kg
    jordbær (2 liter)

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en langpanne. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Smelt smør og la det avkjøles.

  3. 3

    Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn mel blandet med bakeulver, og smøret. Hell røren i langpanne kledd med bakepapir.

  4. 4

    Rens og skjær rabarbra i tynne skiver. Rens og del jordbær i to. Fordel rabarbra og jordbær i langpannen og strø over perlesukker.

  5. 5

    Stek kaken midt i ovnen i 30 - 35 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.

  6. 6

    Pisk fløten til krem og smak til med ingefær og melis. Server kaken med ingefærkremen og friske jordbær.

Tips

Rabarbrasmaken er syrlig på grunn av innholdet av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra, de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Del denne oppskriften: