Rabarbra- og jordbærruter
Enkel•50 min35 min
Superenkel og god kake servert med sommerens jordbær og spennende ingefærkrem.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
6 stkegg
-
4 dlsukker
-
1 ssvaniljesukker
-
6 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
200 grabarbra
-
250 gjordbær (5 dl)
-
½ dlperlesukker
Tilbehør:
-
3 dl
-
3 ssmelis
-
2 ssfrisk ingefær (revet)
-
1 kgjordbær (2 liter)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en langpanne. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smelt smør og la det avkjøles.
-
3
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn mel blandet med bakeulver, og smøret. Hell røren i langpanne kledd med bakepapir.
-
4
Rens og skjær rabarbra i tynne skiver. Rens og del jordbær i to. Fordel rabarbra og jordbær i langpannen og strø over perlesukker.
-
5
Stek kaken midt i ovnen i 30 - 35 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.
-
6
Pisk fløten til krem og smak til med ingefær og melis. Server kaken med ingefærkremen og friske jordbær.