Rabarbra- og jordbærruter

Rabarbra- og jordbærruter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
  • 35 min
Superenkel og god kake servert med sommerens jordbær og spennende ingefærkrem.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Langpanne
250 g TINE Meierismør
6 stk egg
4 dl sukker
1 ss vaniljesukker
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
200 g rabarbra
250 g jordbær (5 dl)
½ dl perlesukker

Tilbehør:

3 dl TINE Kremfløte
3 ss melis
2 ss frisk ingefær (revet)
1 kg jordbær (2 liter)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smelt smør og la det avkjøles.
    3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn mel blandet med bakeulver, og smøret. Hell røren i langpanne kledd med bakepapir.
    4. Rens og skjær rabarbra i tynne skiver. Rens og del jordbær i to. Fordel rabarbra og jordbær i langpannen og strø over perlesukker.
    5. Stek kaken midt i ovnen i 30 - 35 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.
    6. Pisk fløten til krem og smak til med ingefær og melis. Server kaken med ingefærkremen og friske jordbær.
Tips!

Rabarbrasmaken er syrlig på grunn av innholdet av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra, de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat