
Rabarbra- og jordbærruter
- Enkel
- 50 min
- 35 min
Superenkel og god kake servert med sommerens jordbær og spennende ingefærkrem.
Slik gjør du det
-
-
Du trenger en langpanne. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Smelt smør og la det avkjøles.
-
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn mel blandet med bakeulver, og smøret. Hell røren i langpanne kledd med bakepapir.
-
Rens og skjær rabarbra i tynne skiver. Rens og del jordbær i to. Fordel rabarbra og jordbær i langpannen og strø over perlesukker.
-
Stek kaken midt i ovnen i 30 - 35 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.
-
Pisk fløten til krem og smak til med ingefær og melis. Server kaken med ingefærkremen og friske jordbær.
-
Tips
Rabarbrasmaken er syrlig på grunn av innholdet av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra, de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Kjersti
(0)