
Mandelkake med rabarbra
Enkel•50 min min
Smakfull mandelkake med rabarbra laget med kransekakemasse.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 grabarbra
-
1 dlsukker
Mandelbunn:
-
300 gkransekakemasse
-
125 g
-
3 stkegg
Tilbehør:
-
1 begerKesam® Vanilje Laktosefri (evt. vispet kremfløte)
-
1 kurvbringebær
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Rens og skjær rabarbraen i ca. 10 cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i sukkerlaken i en kjele i stedet for i ovn.)
-
3
Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen, og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 x 20 cm.
-
4
Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.
-
5
Sett opp varmen til 200 °C. Stek kaken i midtre del av ovnen i ca. 25 minutter.
-
6
Server kaken lunken med vaniljekesam og noen bringebær.