Mandelkake med rabarbra

Mandelkake med rabarbra

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
Smakfull mandelkake med rabarbra laget med kransekakemasse.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
300 g rabarbra
1 dl sukker

Mandelbunn:

300 g kransekakemasse
125 g TINE Meierismør
3 stk egg

Tilbehør:

1 beger Kesam® Vanilje (evt. vispet kremfløte)
1 kurv bringebær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Rens og skjær rabarbraen i ca. 10 cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i sukkerlaken i en kjele i stedet for i ovn.)
    3. Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen, og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 x 20 cm.
    4. Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.
    5. Sett opp varmen til 200 °C. Stek kaken i midtre del av ovnen i ca. 25 minutter.
    6. Server kaken lunken med vaniljekesam og noen bringebær.
Tips!

Rabarbra kan fryses. Rens og skjær i biter. Legg i passe porsjoner og frys den inn uten forvelling.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat