Mandelkake med rabarbra

Mandelkake med rabarbra

0
21
Enkel50 min
Smakfull mandelkake med rabarbra laget med kransekakemasse.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    rabarbra
  • 1 dl
    sukker

Mandelbunn:

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. 2

    Rens og skjær rabarbraen i ca. 10 cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i sukkerlaken i en kjele i stedet for i ovn.)

  3. 3

    Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen, og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 x 20 cm.

  4. 4

    Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.

  5. 5

    Sett opp varmen til 200 °C. Stek kaken i midtre del av ovnen i ca. 25 minutter.

  6. 6

    Server kaken lunken med vaniljekesam og noen bringebær.

Tips

Rabarbra kan fryses. Rens og skjær i biter. Legg i passe porsjoner og frys den inn uten forvelling.

Del denne oppskriften: