Plommepai med honningtosca

Plommepai med honningtosca

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 60 min
Norske plommer er en ren nytelse. Det er også denne knasende gode dessertpaien til 8 personer med plommer, honning og toscadekke. Spar tid ved å bruke Nå Paibunn eller lag din egen fra bunnen av. Toscatoppingen har fått sitt navn av Puccinis berømte opera og er karamelliserte mandler, som skapt for en god kake. Server med pisket krem, vaniljesaus eller is ved siden av. O' lykke!

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk Nå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

125 g TINE Meierismør
3 ½ dl hvetemel
1 ss flytende honning

Plommefyll

6 stk store plommer
3 ss honning
2 ss potetmel

Honningtosca

75 g TINE Meierismør
75 g mandelflak
6 ss honning
1 ½ ss hvetemel

Slik gjør du det

    1. Til denne gode plommepaien, trenger du en paiform 24-26 cm i diameter eller bruk en firkantet form.
  1. Lag din egen paibunn

    1. Bland alt til paibunnen i en food processor og la maskinen gå til alt er blandet. Trykk deigen ut i formen, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig i ca 30 minutter.
  2. Nå paibunn

    1. Trill ferdig deig ut og dekk formen og godt opp langs kanten. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C
  3. Paifyllet

    1. Del plommene i to og ta ut steinene. Ha dem i en kjele og varm opp ved middels varme ca 5 minutter. Ha i honning og potetmel, rør godt og sett det til siden.
    2. I en annen kjele smeltes smør sammen med mandelflak og honning. Bland i mel og sett det til siden.
    3. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta ut formen og fordel plommeblandingen i bunnen. Fordel toscafyllet oppå.
    4. Stek paien i nederste del av ovnen i ca 15 minutter tilf yllet har fått fin farge. NB! Det kan være lurt å overvåke de siste fem minuttene av stekingen slik at ikke toscadekket brenner seg.
    5. Server paien luken, gjerne med vaniljesaus, pisket krem eller vaniljeis til.
Tips!

Bruk gjerne epler i stedet for plommer.

Kommentar

Kommentarer

  • Maria Monge

    6 år siden
    Hei, kake er kjempegod! Bare noen råd: deigen blir altfor tørr og ikke binder sammen. Derfor 1 egg er en bonus. Bedre å bruke små plommer ca. 12 stk fordi store plommer gir altfor mye surhet. Bruk også halparten av smør i toskablanding, da blir det sprø. 75 gr smør er for mye og mandler "drukner" i det. Og siste: ikke bak bunnen før du legger fylling eller så blir paibunn for mye stekt og for hard. Lykke til!

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for gode tips, Maria!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat