
Plommepai med honningtosca
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
125 g
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 ssflytende honning
Plommefyll
-
6 stkstore plommer
-
3 sshonning
-
2 sspotetmel
Honningtosca
-
75 g
-
75 gmandelflak
-
6 sshonning
-
1 ½ sshvetemel
Slik gjør du det
-
1
Til denne gode plommepaien, trenger du en paiform 24-26 cm i diameter eller bruk en firkantet form.
Lag din egen paibunn
-
2
Bland alt til paibunnen i en food processor og la maskinen gå til alt er blandet. Trykk deigen ut i formen, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig i ca 30 minutter.
Nå paibunn
-
3
Trill ferdig deig ut og dekk formen og godt opp langs kanten. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 200 °C
Paifyllet
-
5
Del plommene i to og ta ut steinene. Ha dem i en kjele og varm opp ved middels varme ca 5 minutter. Ha i honning og potetmel, rør godt og sett det til siden.
-
6
I en annen kjele smeltes smør sammen med mandelflak og honning. Bland i mel og sett det til siden.
-
7
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta ut formen og fordel plommeblandingen i bunnen. Fordel toscafyllet oppå.
-
8
Stek paien i nederste del av ovnen i ca 15 minutter tilf yllet har fått fin farge. NB! Det kan være lurt å overvåke de siste fem minuttene av stekingen slik at ikke toscadekket brenner seg.
-
9
Server paien luken, gjerne med vaniljesaus, pisket krem eller vaniljeis til.