Plommekake med pistasjmarengs

Plommekake med pistasjmarengs

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 110 min
  • 50 min
Fantastisk plommekake med deilig marengsdekke og strøssel av hakkede pistasjenøtter. En kake er ca. 10 porsjoner.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform, 22 cm

Plommekake

150 g TINE Meierismør
2 stk eggeplommer
1 stk helt egg
1 dl sukker
3 stk mandeldråper
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
5 dl plommer

Marengs

2 stk eggehviter
1 dl sukker
½ dl pistasjenøtter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Klem fast et bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, ca 22 cm i diameter. Smør formen og dryss med mel.
    2. Smelt smør og avkjøl. Finhakk pistasjenøtter til marengsen i en mandelkvern eller blender.
    3. Pisk eggeplommer og det hele egget med sukkeret til du får en luftig eggedosis. Tilsett mandeldråpene og avkjølt smør.
    4. Rør i mel blandet med bakepulver. Hell røren i formen. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene oppå kaken.
  1. Slik lager du marengs med pistasjenøtter

    1. Pisk eggehviter i en helt ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mot slutten av piskingen. Rør forsiktig inn malte pistasjenøtter og fordel marengsen over plommene.
    2. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den legges på et fat. Dryss over melis og hakkede pistasjenøtter ved servering.
Tips!

Bruk gjerne epler i stedet for plommer i denne kaken med marengs.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    3 måneder siden
    Hei Tine:-) Jeg skal bake plommekake med pistasje/marengs Oppskrift Tine Kjøkken.
    I oppskriften mangler det noe etter 3 dl sukker står det 3 stk .......... Hva mangler.
    Mvh Anne Brennhovd

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Anne,

      Der skal det stå Mandeldråper :) Takk for at du sier ifra, vi har nå endret oppskriften og det skal bli synlig i løpet av kort tid.

      God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat