
Plommekake med pistasjmarengs
Fantastisk plommekake med deilig marengsdekke og strøssel av hakkede pistasjenøtter. En kake er ca. 10 porsjoner.

Ingredienser
Antall porsjoner
Plommekake
Marengs
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 175 °C. Klem fast et bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, ca 22 cm i diameter. Smør formen og dryss med mel.
- 2
Smelt smør og avkjøl. Finhakk pistasjenøtter til marengsen i en mandelkvern eller blender.
- 3
Pisk eggeplommer og det hele egget med sukkeret til du får en luftig eggedosis. Tilsett mandeldråpene og avkjølt smør.
- 4
Rør i mel blandet med bakepulver. Hell røren i formen. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene oppå kaken.
Slik lager du marengs med pistasjenøtter
- 5
Pisk eggehviter i en helt ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mot slutten av piskingen. Rør forsiktig inn malte pistasjenøtter og fordel marengsen over plommene.
- 6
Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den legges på et fat. Dryss over melis og hakkede pistasjenøtter ved servering.
Tips
Bruk gjerne epler i stedet for plommer i denne kaken med marengs.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



