Plommekake med pistasjmarengs
Fantastisk plommekake med deilig marengsdekke og strøssel av hakkede pistasjenøtter. En kake er ca. 10 porsjoner.
Enkel•1 t 50 min•1 personer
Ingredienser
Plommekake
- 150 g TINE® Meierismør
- 2 stykk eggeplomme
- 1 stykk helt egg
- 1 dl sukker
- 3 stykk mandeldråpe
- 2.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 5 dl plomme
Marengs
- 2 stykk eggehvite
- 1 dl sukker
- 0.5 dl pistasjnøtter
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Klem fast et bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, ca 22 cm i diameter. Smør formen og dryss med mel.
2
Smelt smør og avkjøl. Finhakk pistasjenøtter til marengsen i en mandelkvern eller blender.
3
Pisk eggeplommer og det hele egget med sukkeret til du får en luftig eggedosis. Tilsett mandeldråpene og avkjølt smør.
4
Rør i mel blandet med bakepulver. Hell røren i formen. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene oppå kaken.
Slik lager du marengs med pistasjenøtter
1
Pisk eggehviter i en helt ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mot slutten av piskingen. Rør forsiktig inn malte pistasjenøtter og fordel marengsen over plommene.
2
Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den legges på et fat. Dryss over melis og hakkede pistasjenøtter ved servering.
TipsBruk gjerne epler i stedet for plommer i denne kaken med marengs.