Mettes lettvinte plommekake

Mettes lettvinte plommekake

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 50 min
  • 40 min
Lettvint plommekake som smaker deilig nybakt. Oppskriften gir ca. 8 porsjoner.

Antall porsjoner

Ingredienser

15 stk plommer uten stein
50 g TINE Meierismør
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
2 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør. Bland egg, vaniljesukker, mel, bakepulver, sukker og smør sammen.
    3. Smør en form og hell i røren. Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene i kakerøren.
    4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.
      Tips!

      Server kaken lunken eller kald med pisket krem.

Tips!

Bruk gjerne epler i stedet for plommer i denne gode kaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristin

    4 måneder siden
    Laget denne i dag etter oppskriften, med unntak av at jeg brukte bakepapir i kakeformen i stede for smurt form. Den ble veldig god, så denne blir laget oftere.. PS. Jeg brukte litt store og saftigsøte Victoriaplommer..

    Kommenter  (1)


  • Vanessa

    4 måneder siden
    Hei
    Hvordan er det å bruke silikonform til denne oppskriften?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Vanessa,

      Det skal nok gå bra å bruke en silikon form til denne oppskriften :)

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Vanessa,

      Det skal nok gå bra å bruke en silikon form til denne oppskriften :)

      Kommenter  (0)


  • Bente

    4 måneder siden
    Hei. Prøvde denne i dag. Men ble mer som en deig enn en røre. Hva kan jeg ha gjort galt?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Bente,

      Hvis det ble en litt tykk røre går det helt fint, men det er vanskelig å si hva som gikk galt.

      Hvordan ble resultatet? God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Chatrine

    3 år siden
    Bruker jeg vanlig langpanne til denne? Eller rund form?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Chatrine, Denne kaken går i en rund springform 26 cm. Dersom du har en brødform eller en mindre ildfastform, så kan du også bruke det :)

      Kommenter  (8)


  • Hilde Jorem

    4 år siden
    Veldig god og superenkel.Brukte mindre sukker og vaniljesukker og toppet med kanel og strøsukker

    Kommenter  (17)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat