"Sweet as pie" med bær

Kommentarer 10
  • Middels
  • 60 min
Kjærlighet i en liten pai! Dette er herlige små paier du kan lage spesielt til din elskede på Valentine's Day 14. februar. Bunnene er laget av mørdeig og fylt med vaniljekrem og friske bær. De ser fantastisk fristende ut og smaker likeså. Nytelse i hver eneste bit...

Ingredienser

Antall porsjoner

Mørdeig

3 ½ dl hvetemel
100 g TINE Meierismør
½ dl sukker
1 stk eggeplomme

Vaniljefyll

3 dl Piano Vaniljekrem
2 dl bringebær evt. andre bær

Slik gjør du det

    1. Du trenger 15 - 20 sandkakeformer. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Bland ingrediensene til mørdeigen i en foodprocessor eller en bolle. Er eggene små, må du bruke to eggeplommer. La maskinen gå noen sekunder, eller elt det sammen med hendene.
    3. Samle det til en deig. Ha deigen i plast og la den hvile på et kjølig sted ca. 1/2 time.
    4. Kjevle deigen ut og kle små former med en gaffel og la stå noen minutter før de settes i ovnen til steking.
    5. Avkjøl litt i formene før de tas forsiktig ut. Rør litt i vaniljekremen og fordel den i de små paiene.
    6. Pynt med bær og dryss gjerne litt melis over før servering.
Tips!

Du kan gjerne variere med ulike typer bær og frukt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Helene

    3 år siden
    Kan man ha deigen i en større form?

    Kommenter  (0)


  • Kjersti Aarum

    3 år siden
    Hei kan man bruke silkonformer?..

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Kjersti, Det er ingen problem å bruke silikonformer :)

      Kommenter  (0)


  • Mira

    6 år siden
    Kan Mørdeigen lages dagen før/ et par timer før servering?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Mira. Ja, denne mørdeigen kan du med fordel lage i god tid (faktisk flere dager på forhånd, bare du oppbevarer den kaldt) før du skal steke de nydelige småpaiene. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Knut E. Sandersen

    7 år siden
    Hvor lang steketid trenger de?

    Kommenter  (5)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Beklager, her hadde steketiden falt ut. Paiene skal steke ca. 20 minutter.

      Kommenter  (0)

    • Anonym

      4 år siden
      Kan man la de ferdige parene stå i kjøleskapet 1 natt?

      Kommenter  (0)

      • .....

        4 år siden
        Kan man la de ferdige paiene stå i kjøleskapet 1 natt?

        Kommenter  (0)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei, Det er ingen problem å la paibunnene stå ferdig stekte i kjøleskapet under plast, men dersom du har hatt vaniljefyllet i paiene, så vil ikke paibunnene bli like sprø. Vi anbefaler deg derfor å ha i fyllet rett før servering, selv om du baker paibunnene dagen før. Lykke til :)

          Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat