Jordbærterte

(28)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En lekker terte med masse jordbær og vaniljekrem. Denne gjør seg på kakebordet.

Antall stykker

1

Ingredienser

3 ½ dlhvetemel
½ dlsukker
¼ tssalt
½ stkvaniljestang
100 gTINE Meierismør
1 stkegg
3 sskaldt vann

Til steking

1 ltørkede bønner

Fyll

5 dlPiano Vaniljekrem
2 kurverjordbær
1 stklime

Slik gjør du det

    1. Sørg for at smøret er kaldt før du begynner. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
    2. Ha hvetemel, sukker, salt og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett kaldt smør i biter og kjør til en finsmuldret masse.
    3. Tilsett egg og kjør videre til deigen samler seg i en klump. Er deigen tørr kan du kjøre inn en og en spiseskje vann til du har en smidig deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
    4. Sett ovnen på 220 °C. Kjevle ut deigen på et melet underlag til en sirkel på ca. 28 centimeter og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter. Lag gjerne en dobbelt kant og fjern overflødig deig som henger over kanten.
    5. Prikk bunnen med en gaffel, press et lag aluminiumsfolie ned i formen så deigen er godt dekket. La stå i fryseren i ca. 20 minutter så paideigen setter seg.
    6. Fyll tørkede bønner utover folien slik at hele formen er fylt. Dette gjør at deigen ikke mister formen under steking. Senk ovnen til 200 °C og forstek paibunnen slik i 18-20 minutter.
    7. Fjern bønnene og folien og stek videre i 6-8 minutter eller til paibunnen er gyllen. Avkjøl helt.

      Tips:

      Ha de brukte bønnene i en boks eller pose og spar på dem til neste gang du skal bake paibunn.

    8. Fjern hamsen på jordbærene og del i skiver. Fyll paibunnen med vaniljekrem og fordel jordbærskivene utover, gjerne i et spiralmønster. Finriv skall av lime og dryss over. Skvis noen dråper limesaft over til slutt og server.

Tips:

Du kan toppe denne terten med all type frukt og bær.

Kommentarer

  Legg til kommentar