Gresskarpai
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall stykker
Paibunn
-
1 stkferdig paibunn
Eller lag egen hjemmelaget paibunn
-
200 ghvetemel
-
150 g
-
2 ssvann
Fyll
-
400 ggresskar
-
6 sshvetemel
-
½ tsbakepulver
-
½ tssalt
-
1 tsmalt kanel
-
1 tsmalt allehånde
-
½ tsmalt ingefær
-
½ tsmalt muskat
-
2 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
2 sssmeltet TINE® Meierismør
-
3 dl
-
2 tsvaniljesukker
Tilbehør
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Ha hvetemel, smør og vann i en food processor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du kjevler den ut.
-
2
Finn frem en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.
Fyll
-
3
Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøtt til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15-20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en food processor, slik at det blir til en fin gresskarpuré.
Tips
Til oppskrifter som denne hvor gresskarkjøttet skal kokes, kan det faktisk lønne seg å finne de litt mindre variantene av gresskar (mellom 2 - 4 kg) ettersom kjøttet i disse har mer tetthet og ofte er litt søtere enn de større variantene.
-
4
Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter. Sett ned varmen til 180 °C.
-
5
Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vaniljesukker. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
Tilbehør
-
6
Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.