Gresskarpai

Gresskarpai

41
 • Enkel
 • 70 min
Gresskarpai, eller "pumpkin pie", hører med til Halloween og Thanksgiving, og er en av de mest kjente amerikanske paiene.

Ingredienser

Paibunn

1 stk ferdig paibunn

Eller lag egen hjemmelaget paibunn

200 g hvetemel
150 g TINE Meierismør
2 ss vann

Fyll

400 g gresskar
6 ss hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
½ ts malt muskat
2 stk egg
1 ½ dl sukker
2 ss smeltet TINE Meierismør
3 dl TINE Kaffefløte
2 ts vaniljesukker

Tilbehør

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Ha hvetemel, smør og vann i en food processor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du kjevler den ut.
  2. Finn frem en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.
 1. Fyll

  1. Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøtt til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15 - 20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en food processor, slik at det blir til en fin gresskarpuré.
   Tips

   Til oppskrifter som denne hvor gresskarkjøttet skal kokes, kan det faktisk lønne seg å finne de litt mindre variantene av gresskar (mellom 2 - 4 kg) ettersom kjøttet i disse har mer tetthet og ofte er litt søtere enn de større variantene.

  2. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter (hvis du bruker Nå Paibunn trenger du ikke forsteke deigen). Sett ned varmen til 180 °C.
  3. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vaniljesukker. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
 2. Tilbehør

  1. Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.
Tips

Et gresskar skal være fast og litt hardt i skallet. Skallet vil ha små rustfargede områder og kanskje små rifter - dette har ingenting å si for kvaliteten. 

Kommentarer

 • Monica

  2 år siden
  Lagde etter oppskriften bare med kondensert melk i stede og droppet smøret. Trengte 15 min lengre i ovnen men var ikke for ille det

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Monica,

   Så hyggelig at du deler din måte å lage den på med oss :) Høres ut som det ble en vellykket pai. God bakst videre!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat