Epleruter i langpanne

Epleruter i langpanne

0
41
Enkel120 min
Eplekake som bakes av gjærdeig. Eplekaken blir riktig god og mettende. Langpannen holder til ca. 20 biter eplekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Varm melk til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjær i bakebollen. Hell over melken, og rør til gjæren har løst seg opp.

 2. 2

  Pisk egg med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt. Skjær smør i biter, og rør inn i blandingen. Bland i mel, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Det kan hende du ikke trenger alt melet. Dekk til deigen og sett den til heving i ca. 45 minutter.

 3. 3

  Finn frem en langpanne på ca 25 x 35 cm, og kle den med et bakepapir. Hell deigen i langpannen, og trykk den ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

 4. 4

  Skrell eplene hvis det er tykt skall på dem. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og mandelflak. La kaken heve i ca. 45 minutter. I mellomtiden setter du stekeovnen på 200 °C.

 5. 5

  Pensle kaken med egget som er igjen, og stek den i 15-18 minutter. Server gjerne kaken med vaniljesaus eller litt pisket krem til.

Tips

#1: Kaken kan fryses. Bak gjerne flere når du først er i gang, så har du noe å servere når det dukker opp uventede gjester.#2: Alle gjærdeiger inneholder vann eller melk. Væsken er viktig for at gjæren skal få næring, og for at bakverket ikke skal bli tørt. Temperaturen på væsken er det mest avgjørende for et godt resultat. Fersk gjær røres ut i fingervarm væske, som ikke skal være varmere enn 37 °C. Er væsken for kald, vil gjæren bruke veldig lang tid på å heve. Blir væsken for varm, kan deigen heve for fort, og gjærcellene dør.

Del denne oppskriften: