Epleruter i langpanne
Enkel•120 min18 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen melk
-
25 gfersk gjær
-
1 stkegg
-
½ dlsukker
-
¼ tssalt
-
75 gromtemperert TINE® Meierismør
-
7 dlhvetemel
Fyll
-
3 stkepler
-
50 g
-
½ dlsukker
-
4 ssmandelflak
Til servering
-
5 dlPiano® Vaniljesaus eller eventuelt litt pisket krem
Slik gjør du det
-
1
Varm melk til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjær i bakebollen. Hell over melken, og rør til gjæren har løst seg opp.
-
2
Pisk egg med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt. Skjær smør i biter, og rør inn i blandingen. Bland i mel, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Det kan hende du ikke trenger alt melet. Dekk til deigen og sett den til heving i ca. 45 minutter.
-
3
Finn frem en langpanne på ca 25 x 35 cm, og kle den med et bakepapir. Hell deigen i langpannen, og trykk den ut med melede hender slik at den dekker hele formen.
-
4
Skrell eplene hvis det er tykt skall på dem. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og mandelflak. La kaken heve i ca. 45 minutter. I mellomtiden setter du stekeovnen på 200 °C.
-
5
Pensle kaken med egget som er igjen, og stek den i 15-18 minutter. Server gjerne kaken med vaniljesaus eller litt pisket krem til.