Eplekjekk med søt vanilje

Eplekjekk med søt vanilje

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
Enkel oppskrift på en saftig og god eplekake som passer godt til kaffen eller som en dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform
135 g TINE Meierismør
125 g sukker
3 stk egg
1 ts bakepulver
100 g hvetemel
3 stk syrlige epler
2 ts malt kanel
2 ts sukker
1 stk Piano Vaniljesaus

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C, og finn frem en springform, 24 cm. Smør formen.
    2. Visp mykt smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt.
    3. Bland bakepulver og hvetemel, og sikt det inn i røren. Hell røren i formen.
    4. Vask eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter. Legg eplene oppå røren og dryss over med kanel og sukker.
    5. Stek kaken i 30-40 min. Server kaken med Piano Vaniljesaus.
Tips!

Legg et tynt lag med Piano Vaniljekrem oppå røren før du legger på eplebitene. Det smaker nydelig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Åse Lindgjerdet

    4 år siden
    Kaken var lett og lage, og den var veldig god

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Det var godt å høre at oppskriften falt i smak, Åse :)

      Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat