Eplekjekk med søt vanilje
Enkel•60 min40 min
Enkel oppskrift på en saftig og god eplekake som passer godt til kaffen eller som en dessert.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
135 g
-
125 gsukker
-
3 stkegg
-
1 tsbakepulver
-
100 ghvetemel
-
3 stksyrlige epler
-
2 tsmalt kanel
-
2 tssukker
-
1 stk
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C, og finn frem en springform, 24 cm. Smør formen.
-
2
Visp mykt smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt.
-
3
Bland bakepulver og hvetemel, og sikt det inn i røren. Hell røren i formen.
-
4
Vask eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter. Legg eplene oppå røren og dryss over med kanel og sukker.
-
5
Stek kaken i 30-40 min. Server kaken med Piano Vaniljesaus.