
Blåbær- og bringebærpai
Enkel•60 min min
Pai med bær og krem er alltid en vinner. Kjøp ferdig paideig dersom du vil gjøre det ekstra enkelt. Denne oppskriften på en nydelig dessertpai med blåbær og bringebær gir ca 10 biter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
Eller lag din egen paideig
-
125 gkaldt TINE® Meierismør
-
2 dlhvetemel
-
1 dlsammalt hvete, fin
-
1 ½ dlbrunt sukker (muscovadosukker)
-
2 sskaldt vann
-
1 dlegg
Paifyll
-
3 ½ dlblåbær
-
3 ½ dlbringebær
-
2 dlbrunt sukker (muscovadosukker)
-
3 sspotetmel
Servering
-
3 dlpisket TINE® Kremfløte eller iskrem
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C og finn fram en paiform i 24 cm i diameter.
Paideig
-
2
Begynn med paideigen. Skjær smøret i biter. Bland smør, mel og brunt sukker for hånd eller i food processor. Tilsett kaldt vann og arbeid deigen raskt sammen.
-
3
Trykk deigen ut i paiform og sett formen kjølig i ca 30 minutter.
-
4
Pensle paibunnen med sammenpisket egg og forstek paien midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.
Paifyllet
-
5
Bland brunt sukker og potetmel. Tilsett bærene og rør rundt. Hell blandingen i paiformen og stek videre i 15-20 minutter.
Servering
-
6
Avkjøl og server den nydelige og lunkne paien sammen med is eller pisket krem.