Blåbær og bringebærpai

Blåbær- og bringebærpai

7
 • Enkel
 • 60 min
Pai med bær og krem er alltid en vinner. Kjøp ferdig paideig dersom du vil gjøre det ekstra enkelt. Denne oppskriften på en nydelig dessertpai med blåbær og bringebær gir ca 10 biter.

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn

Eller lag din egen paideig

125 g kaldt TINE Meierismør
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl brunt sukker (muscovadosukker)
2 ss kaldt vann
1 dl egg

Paifyll

3 ½ dl blåbær
3 ½ dl bringebær
2 dl brunt sukker (muscovadosukker)
3 ss potetmel

Servering

3 dl pisket TINE Kremfløte eller iskrem

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C og finn fram en paiform i 24 cm i diameter.
 1. Paideig

  1. Begynn med paideigen. Skjær smøret i biter. Bland smør, mel og brunt sukker for hånd eller i food processor. Tilsett kaldt vann og arbeid deigen raskt sammen.
  2. Trykk deigen ut i paiform og sett formen kjølig i ca 30 minutter.
  3. Pensle paibunnen med sammenpisket egg og forstek paien midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.
 2. Paifyllet

  1. Bland brunt sukker og potetmel. Tilsett bærene og rør rundt. Hell blandingen i paiformen og stek videre i 15-20 minutter.
 3. Servering

  1. Avkjøl og server den nydelige og lunkne paien sammen med is eller pisket krem.
Tips!

Ønsker du andre bær istedenfor eller i tillegg til blåbær og bringebær, kan du benytte skogsbær, bjørnebær, solbær, rips eller andre bær som er i sesong.

Kommentarer

 • Dan

  3 år siden
  Æ laga den fra punkt te prikke. resultatet tell bunnen bei heilt ræva. den va så tynn at den måtte dras ut med ei sleiv. har sjekka oppskrift te andre å det e halvparten av væskemengden på alt. ka skjer?

   (0)


 • Samfunnsernæring HIoA høst-15

  4 år siden
  Dette var ikke en god oppskrift. Paifyllet ble til suppe, sannsynligvis fordi sukkeret har trukket ut vann fra bringebærene. Det flytende paifyllet gjorde også at paibunnen ble vassen og bløt. Smaken var også alt for søt. Forbedringspotensiale: Bruke mindre sukker i paifyllet, tilsette maizenna i fyllet (i stedet for potetmel?) + strø litt maizenna over paien før steking. Vi ser heller ikke nødvendigheten av å pensle paibunnen med egg. Veldig utradisjonelt og misvisende å oppgi egg i DL. Til de som lurer: 1 DL egg = 2 egg. Og vi brukte ikke opp alt engang! Med vennlig hilsen studenter ved Samfunnsernæring på HiOA.

   (2)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei, Det var en veldig konkret tilbakemelding fra dere på Samfunnsernæring HIoA. Har noen kontrollspørsmål til dere: Brukte dere frosne bær? Og brukte dere brunt sukker? Også er jeg nysgjerrig på hvorfor dere mener at det er unødvendig å pensle bunnen? Venter i spenning :)

    (0)


 • Monica

  4 år siden
  Det står ingenting om at deigen skal stekes før man har i bærene. Min ble en grøt :( angrer på at jeg ikke sjekket noen andre først. Ødelagt!

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

   4 år siden
   Hei Monica, Det var leit å høre. Jeg skjønner godt at denne paien fort kan bli for bløt, så jeg endrer oppskriften med en gang. Takk for tilbakemeldingen, håper du gir paien et nytt forsøk. God sommer!

    (5)


 • Elise

  7 år siden
  Fiks litt på den oppskriften da! Sukker, sukker, sukker. OG det skal vel ikke være melk i denne? Heller vann? Og hvor står det at man skal ha i mel hen?

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Elise. Vi har sett litt nærmere på oppskriften og 1-2 ss kaldt vann i paideigen må jo med! Beklager at det hadde falt ut! Jeg har også justert ned litt på sukkeret, men noe må jo med hvis ikke blir denne bærpaien i overkant syrlig... Fortsatt god sommer!

    (8)


Det er mye kjærlighet i god mat