Blåbær og bringebærpai

Blåbær- og bringebærpai

18
135
Enkel60 min
Pai med bær og krem er alltid en vinner. Kjøp ferdig paideig dersom du vil gjøre det ekstra enkelt. Denne oppskriften på en nydelig dessertpai med blåbær og bringebær gir ca 10 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Eller lag din egen paideig

  • 125 g
  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 dl
    sammalt hvete, fin
  • 1 ½ dl
    brunt sukker (muscovadosukker)
  • 2 ss
    kaldt vann
  • 1 dl
    egg

Paifyll

  • 3 ½ dl
    blåbær
  • 3 ½ dl
    bringebær
  • 2 dl
    brunt sukker (muscovadosukker)
  • 3 ss
    potetmel

Servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C og finn fram en paiform i 24 cm i diameter.

Paideig

  1. 2

    Begynn med paideigen. Skjær smøret i biter. Bland smør, mel og brunt sukker for hånd eller i food processor. Tilsett kaldt vann og arbeid deigen raskt sammen.

  2. 3

    Trykk deigen ut i paiform og sett formen kjølig i ca 30 minutter.

  3. 4

    Pensle paibunnen med sammenpisket egg og forstek paien midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Paifyllet

  1. 5

    Bland brunt sukker og potetmel. Tilsett bærene og rør rundt. Hell blandingen i paiformen og stek videre i 15-20 minutter.

Servering

  1. 6

    Avkjøl og server den nydelige og lunkne paien sammen med is eller pisket krem.

Tips

Ønsker du andre bær istedenfor eller i tillegg til blåbær og bringebær, kan du benytte skogsbær, bjørnebær, solbær, rips eller andre bær som er i sesong.

Del denne oppskriften: