Blåbær og bringebærpai

Blåbær- og bringebærpai

13
  • Enkel
  • 60 min
Pai med bær og krem er alltid en vinner. Kjøp ferdig paideig dersom du vil gjøre det ekstra enkelt. Denne oppskriften på en nydelig dessertpai med blåbær og bringebær gir ca 10 biter.

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn

Eller lag din egen paideig

125 g kaldt TINE Meierismør
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl brunt sukker (muscovadosukker)
2 ss kaldt vann
1 dl egg

Paifyll

3 ½ dl blåbær
3 ½ dl bringebær
2 dl brunt sukker (muscovadosukker)
3 ss potetmel

Servering

3 dl pisket TINE Kremfløte eller iskrem

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C og finn fram en paiform i 24 cm i diameter.
  1. Paideig

    1. Begynn med paideigen. Skjær smøret i biter. Bland smør, mel og brunt sukker for hånd eller i food processor. Tilsett kaldt vann og arbeid deigen raskt sammen.
    2. Trykk deigen ut i paiform og sett formen kjølig i ca 30 minutter.
    3. Pensle paibunnen med sammenpisket egg og forstek paien midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.
  2. Paifyllet

    1. Bland brunt sukker og potetmel. Tilsett bærene og rør rundt. Hell blandingen i paiformen og stek videre i 15-20 minutter.
  3. Servering

    1. Avkjøl og server den nydelige og lunkne paien sammen med is eller pisket krem.
Tips

Ønsker du andre bær istedenfor eller i tillegg til blåbær og bringebær, kan du benytte skogsbær, bjørnebær, solbær, rips eller andre bær som er i sesong.

Kommentarer

  • Regine

    2 måneder siden
    Doblet deigen for å både ha til bunn og lokk. Da jeg forstekte bunnen var det så mye fett i den at deigen som var presset opp langs kanten smeltet ned, så det ble pai uten kant. Da jeg tok ut stykker fløt det med overflødig fett i bunnen av formen. Bør redusere smør-mengden betraktelig. Oppskriften på fyllet var derimot tipp topp!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Regine!

      Uff da! Det hørtes snodig ut.

      Tok du en ekstra kikk på antall gram smør når du doblet?

      Godt fyllet falt i smak da! :)

       (0)

      • Solfrid

        1 måneder siden
        Kan man bruke tagetesse da jeg har deabetes.

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          28 dager siden
          Vi har ikke testet ut det selv, Solfrid!

          Men du kan jo teste det ut og gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan det går! :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat