Myk tranebærkake

Myk tranebærkake

2
10
Enkel90 min
Saftig formkake med smak av tranebær og appelsin. Vakkert pyntet med melisglasur, mynteblader og tranebær.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    tørkede ferske tranebær
  • 1 stk
    revet skallet av og saften fra appelsin (ca 1 dl saft)
  • 200 g
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 3 stk
    egg
  • 3 ½ dl
    hvetemel
  • 1 ½ ts
    bakepulver

Melisglasur:

  • 1 dl
    melis
  • 2 ts
    vann

Garnering:

  • 12 stk
    ferske eller tørkede ferske tranebær
  • 8 stk
    mynteblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg tørkede tranebær i appelsinsaft og la det trekke et par timer eller natten over.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne kaken trenger du en godt smurt randform som rommer ca 1,5 liter.

  3. 3

    Rør smør og sukker hvitt og porøst. Deretter rører du inn ett og ett egg. Tilsett revet appelsinskall. Bland tranebærene med ca. 1 ss hvetemel.

  4. 4

    Bland resten av melet med bakepulver og sikt det i deigen. Rør inn tranebærene til slutt. Ha deigen i formen.

  5. 5

    Stek på nederste rille i ovnen ved i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen før den hvelves ut. Avkjøl på rist deretter.

Glasur og garneringen:

  1. 6

    Blend melis med vannet. Ringle glasuren over tranebærkaken. Pynt med tranebær og mynteblader

Tips

I stedet for tranebær kan du bruke rosiner, gjerne sultanas.

Del denne oppskriften: