Myk tranebærkake

Myk tranebærkake

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
Saftig formkake med smak av tranebær og appelsin. Vakkert pyntet med melisglasur, mynteblader og tranebær.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Randform som rommer ca. 1,5 liter
3 dl tørkede tranebær
1 stk revet skallet av og saften fra appelsin (ca 1 dl saft)
200 g TINE Meierismør
2 ½ dl sukker
3 stk egg
3 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Melisglasur:

1 dl melis
2 ts vann

Garnering:

12 stk ferske eller tørkede tranebær
8 stk mynteblader

Slik gjør du det

    1. Legg tørkede tranebær i appelsinsaft og la det trekke et par timer eller natten over.
    2. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne kaken trenger du en godt smurt randform som rommer ca 1,5 liter.
    3. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Deretter rører du inn ett og ett egg. Tilsett revet appelsinskall. Bland tranebærene med ca. 1 ss hvetemel.
    4. Bland resten av melet med bakepulver og sikt det i deigen. Rør inn tranebærene til slutt. Ha deigen i formen.
    5. Stek på nederste rille i ovnen ved i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen før den hvelves ut. Avkjøl på rist deretter.
  1. Glasur og garneringen:

    1. Blend melis med vannet. Ringle glasuren over tranebærkaken. Pynt med tranebær og mynteblader
Tips!

I stedet for tranebær kan du bruke rosiner, gjerne sultanas.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • annicken

    5 år siden
    kjempegod og saftig med masse smak. tranebærene kunne blitt erstattet med friske bringebær og kaka ville vært like god.

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Anniken! Det hørtes veldig spennende ut, vi har ikke hatt mulighet til å teste dette, men gi oss gjerne en tilbakemelding når du lager kaken med bringebær. Ha en fin dag videre!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat