Antall porsjoner
1
1. Legg tørkede tranebær i appelsinsaft og la det trekke et par timer eller natten over.
2. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne kaken trenger du en godt smurt randform som rommer ca 1,5 liter.
3. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Deretter rører du inn ett og ett egg. Tilsett revet appelsinskall. Bland tranebærene med ca. 1 ss hvetemel.
4. Bland resten av melet med bakepulver og sikt det i deigen. Rør inn tranebærene til slutt. Ha deigen i formen.
5. Stek på nederste rille i ovnen ved i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen før den hvelves ut. Avkjøl på rist deretter.
6. Blend melis med vannet. Ringle glasuren over tranebærkaken. Pynt med tranebær og mynteblader
Tips
Myk tranebærkake
Saftig formkake med smak av tranebær og appelsin. Vakkert pyntet med melisglasur, mynteblader og tranebær.
I stedet for tranebær kan du bruke rosiner, gjerne sultanas.