
Myk tranebærkake
Enkel•90 min min
Saftig formkake med smak av tranebær og appelsin. Vakkert pyntet med melisglasur, mynteblader og tranebær.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dltørkede ferske tranebær
-
1 stkrevet skallet av og saften fra appelsin (ca 1 dl saft)
-
200 g
-
2 ½ dlsukker
-
3 stkegg
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
Melisglasur:
-
1 dlmelis
-
2 tsvann
Garnering:
-
12 stkferske eller tørkede ferske tranebær
-
8 stkmynteblader
Slik gjør du det
-
1
Legg tørkede tranebær i appelsinsaft og la det trekke et par timer eller natten over.
-
2
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne kaken trenger du en godt smurt randform som rommer ca 1,5 liter.
-
3
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Deretter rører du inn ett og ett egg. Tilsett revet appelsinskall. Bland tranebærene med ca. 1 ss hvetemel.
-
4
Bland resten av melet med bakepulver og sikt det i deigen. Rør inn tranebærene til slutt. Ha deigen i formen.
-
5
Stek på nederste rille i ovnen ved i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen før den hvelves ut. Avkjøl på rist deretter.
Glasur og garneringen:
-
6
Blend melis med vannet. Ringle glasuren over tranebærkaken. Pynt med tranebær og mynteblader