
Myk krydderkake med tyttebær
Lettbakt kake som passer godt til jul. Tyttebærene gir god smak sammen med krydderet. Kaken er saftig, og holder seg lenge.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Til denne krydderkaken trenger du en randform som rommer ca. 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør kraftig. Rør i rømme og syltetøy. Bland mel, kanel, malt nellik, malt ingefær og bakepulver. Tilsett melblandningen, og rør til det blir en jevn og glatt deig.
- 3
Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.
Tips
#1: Bruk romtemperert smør.
#2: Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men kan også fryses.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



