Myk krydderkake med tyttebær
Lettbakt kake som passer godt til jul. Tyttebærene gir god smak sammen med krydderet. Kaken er saftig, og holder seg lenge.
Enkel•1 t 20 min•1 personer
Ingredienser
- 100 g TINE® Meierismør
- 2 dl sukker
- 2 stykk egg
- 1 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 0.5 dl tyttebærsyltetøy
- 3 dl hvetemel
- 1 ss kanel
- 1 ss malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts bakepulver
- 1 ss TINE® Meierismør, til formen
Slik gjør du
1
Til denne krydderkaken trenger du en randform som rommer ca. 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
2
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør kraftig. Rør i rømme og syltetøy. Bland mel, kanel, malt nellik, malt ingefær og bakepulver. Tilsett melblandningen, og rør til det blir en jevn og glatt deig.
3
Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.
Tips#1: Bruk romtemperert smør.#2: Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men kan også fryses.