Skip to main content

Myk krydderkake med tyttebær

Enkel
1t 20min

Lettbakt kake som passer godt til jul. Tyttebærene gir god smak sammen med krydderet. Kaken er saftig, og holder seg lenge.

3.6
(53)
Next ImageMyk krydderkake med tyttebær

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 dl
sukker
2 stk
egg
0.5 dl
tyttebærsyltetøy
3 dl
hvetemel
1 ss
kanel
1 ss
malt nellik
1 ts
malt ingefær
1 ts
bakepulver
1 ss

Fremgangsmåte

  1. Til denne krydderkaken trenger du en randform som rommer ca. 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør kraftig. Rør i rømme og syltetøy. Bland mel, kanel, malt nellik, malt ingefær og bakepulver. Tilsett melblandningen, og rør til det blir en jevn og glatt deig.

  3. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Bruk romtemperert smør.

#2: Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men kan også fryses.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter