Krydderkake

Krydderkake

49
264
Enkel80 min
Oppskrift på krydderkake i brødform. Kaken blir ekstra saftig og god med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.

  3. 3

    Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.

    Tips

    Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.

Tips

En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.

Del denne oppskriften: