Krydderkake

Krydderkake

27
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Oppskrift på krydderkake i brødform. Kaken blir ekstra saftig og god med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.

Ingredienser

Utstyr

2 brødformer à 1 liter
150 g TINE Meierismør
3 stk egg
275 g sukker
3 dl TINE Lettrømme 18 %
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts ingefær
2 ts kanel
2 ts nellik
125 g korinter eller rosiner
2 ss TINE Meierismør til formene

Slik gjør du det

    1. Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.
    3. Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.
      Tips

      Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.

Tips

En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.

Kommentarer

  • Hedda

    6 måneder siden
    Hei!

    Kan man halvere oppskriften uten at det går utover resultatet?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Hedda,

      Det kan du fint gjøre :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat