Krydderkake

Krydderkake

29
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Oppskrift på krydderkake i brødform. Kaken blir ekstra saftig og god med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.

Ingredienser

Utstyr

2 brødformer à 1 liter
150 g TINE Meierismør
3 stk egg
275 g sukker
3 dl TINE Lettrømme 18 %
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts ingefær
2 ts kanel
2 ts nellik
125 g korinter eller rosiner
2 ss TINE Meierismør til formene

Slik gjør du det

    1. Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.
    3. Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.
      Tips

      Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.

Tips

En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.

Kommentarer

  • Liva

    2 måneder siden
    Smaker veldig godt! Og er saftig, men mine blir nesten litt vel saftig. Og tung og flat, som om den ikke hevet skikkelig. Forsøkt flere ganger, skjer hver gang. Den er god likevel, men hva kan det være jeg gjør galt?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Pisker du dosisen ekstra godt?

      ha gjerne i litt mer bakepulver om du ønsker å få den litt luftigere. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat