Krydderkake

Krydderkake

Kommentarer 21
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Ekstra saftig og god krydderkake med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

2 brødformer à 1 liter
150 g TINE Meierismør
3 stk egg
275 g sukker
3 dl TINE Lettrømme 18 %
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts ingefær
2 ts kanel
2 ts nellik
125 g korinter eller rosiner
2 ss TINE Meierismør til formene

Slik gjør du det

    1. Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.
    3. Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.
      Tips!

      Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.

Tips!

En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • .

    13 dager siden
    går det ann å erstatte meltypen med f.esk rug, havre, semule?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei,

      Kaken blir grovere og mer kompakt så vil ikke anbefale det for best mulig resultat :)

      Kommenter  (0)


  • Betlehem

    13 dager siden
    hei, kunne jeg byttet ut brødformene med en form formet som en bundt?

    Kommenter  (0)


  • Betlehem

    13 dager siden
    hei, kunne jeg byttet ut brødformene med en form formet som en bundt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei Betlehem,

      Du kan fint bytte ut formen, men husk at da blir det nok lengre steketid og anbefaler deg å følge godt med første gang du lager denne slik at den ikke blir rå eller for stekt :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Charlotte

    3 måneder siden
    Hvor lenge kan man forvente at denne kan holde seg i kjøleskapet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Charlotte,

      Om kakene oppbevares riktig, godt plastret inn vil den holde cirka en uke i kjøleskapet :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Betlehem

    8 måneder siden
    hei! kan man bytte ut smør med solsikkeolje? har ikke smør tilgjengelig

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei,

      Jeg ville ikke anbefale deg og bytte ut smøret med olje da dette er med på å gi den gode smaken :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Åse bergene

    4 år siden
    Jeg har lager Krydderkake og ønsker en krem/ost oppå som pynt. Forslag?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Åse, Du kan bruke naturell kremost, vaniljesukker og sitronsaft. Lykke til:)

      Kommenter  (6)


  • Dagny Elise Østgaard Bakke

    4 år siden
    Fikk bare en form.

    Kommenter  (14)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei! Hvor stor form brukte du? Oppskriften skal være til 2 små brødformer på 1 liter.

      Kommenter  (0)


  • Inger

    4 år siden
    Skal kaken avkjøles i formen?

    Kommenter  (11)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      La den avkjøles litt i forma, og så over på rist. Gjerne med et rent kjøkkenhåndkle over.

      Kommenter  (0)


  • Hege

    4 år siden
    Hei! Hvordan er denne å lage i langpanne? Isåfall, størrelse og steketid?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Hege, Denne oppskriften er til to brødformer, ønsker du å lage den i en stor langpanne i stedet, ville jeg ganget opp oppskriften med 1,5, slik at det tilsvarer tre brødformer :)

      Kommenter  (0)


  • Tiril Louise Karlsen

    4 år siden
    Steikast midt i ovnen eller nederst?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Tiril, Krydderkaken skal stekes midt i ovnen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat