Krydderkake
Enkel•80 min60 min
Oppskrift på krydderkake i brødform. Kaken blir ekstra saftig og god med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
3 stkegg
-
275 gsukker
-
3 dl
-
200 ghvetemel
-
2 tsbakepulver
-
2 tsingefær
-
2 tskanel
-
2 tsnellik
-
125 gkorinter eller rosiner
-
2 ssTINE® Meierismør til formene
Slik gjør du det
-
1
Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.
-
3
Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.
Tips
Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.