
Krydderkake
Oppskrift på krydderkake i brødform. Kaken blir ekstra saftig og god med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.
- 3
Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.
Tips
Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.
Tips
En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



