Krydderkake

Krydderkake

27
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Oppskrift på krydderkake i brødform. Kaken blir ekstra saftig og god med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.

Ingredienser

Utstyr

2 brødformer à 1 liter
150 g TINE Meierismør
3 stk egg
275 g sukker
3 dl TINE Lettrømme 18 %
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts ingefær
2 ts kanel
2 ts nellik
125 g korinter eller rosiner
2 ss TINE Meierismør til formene

Slik gjør du det

    1. Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.
    3. Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.
      Tips!

      Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.

Tips!

En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.

Kommentarer

  • Hedda

    4 måneder siden
    Hei!

    Kan man halvere oppskriften uten at det går utover resultatet?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Hedda,

      Det kan du fint gjøre :)

       (0)


  • ??

    5 måneder siden
    Kan vi bruke creme fraiche i stede for rømme?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei,

      Du kan fint bytte ut rømmen med Creme Fraiche:)

      God bakst!

       (0)


  • .

    11 måneder siden
    går det ann å erstatte meltypen med f.esk rug, havre, semule?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei,

      Kaken blir grovere og mer kompakt så vil ikke anbefale det for best mulig resultat :)

       (0)


  • Betlehem

    11 måneder siden
    hei, kunne jeg byttet ut brødformene med en form formet som en bundt?

     (0)


  • Betlehem

    11 måneder siden
    hei, kunne jeg byttet ut brødformene med en form formet som en bundt?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Betlehem,

      Du kan fint bytte ut formen, men husk at da blir det nok lengre steketid og anbefaler deg å følge godt med første gang du lager denne slik at den ikke blir rå eller for stekt :) Lykke til!

       (0)


  • Charlotte

    1 år siden
    Hvor lenge kan man forvente at denne kan holde seg i kjøleskapet?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Charlotte,

      Om kakene oppbevares riktig, godt plastret inn vil den holde cirka en uke i kjøleskapet :) God bakst!

       (0)


  • Betlehem

    2 år siden
    hei! kan man bytte ut smør med solsikkeolje? har ikke smør tilgjengelig

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei,

      Jeg ville ikke anbefale deg og bytte ut smøret med olje da dette er med på å gi den gode smaken :) Lykke til!

       (1)


  • Åse bergene

    5 år siden
    Jeg har lager Krydderkake og ønsker en krem/ost oppå som pynt. Forslag?

     (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      5 år siden
      Hei Åse, Du kan bruke naturell kremost, vaniljesukker og sitronsaft. Lykke til:)

       (1)


  • Dagny Elise Østgaard Bakke

    5 år siden
    Fikk bare en form.

     (14)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Hei! Hvor stor form brukte du? Oppskriften skal være til 2 små brødformer på 1 liter.

       (0)


  • Inger

    5 år siden
    Skal kaken avkjøles i formen?

     (11)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      La den avkjøles litt i forma, og så over på rist. Gjerne med et rent kjøkkenhåndkle over.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat