Myk krydderkake med bringebær

Myk krydderkake med tyttebær

4
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Lettbakt kake som passer godt til jul. Tyttebærene gir god smak sammen med krydderet. Kaken er saftig, og holder seg lenge.

Ingredienser

Utstyr

Randform, 1,5 liter
100 g TINE Meierismør
2 dl sukker
2 stk egg
1 dl TINE Lettrømme 18 %
½ dl tyttebærsyltetøy
3 dl hvetemel
1 ss kanel
1 ss malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts bakepulver
1 ss TINE Meierismør til formen

Slik gjør du det

    1. Til denne krydderkaken trenger du en randform som rommer ca. 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør kraftig. Rør i rømme og syltetøy. Bland mel, kanel, malt nellik, malt ingefær og bakepulver. Tilsett melblandningen, og rør til det blir en jevn og glatt deig.
    3. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.
Tips

#1: Bruk romtemperert smør.

#2: Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men kan også fryses.

Kommentarer

  • Hilde

    11 måneder siden
    Jeg brukte fullkornshvetemel i denne for å få den litt sunnere. Det ble kjempegodt!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat