Myk krydderkake med bringebær

Myk krydderkake med tyttebær

4
52
Enkel80 min
Lettbakt kake som passer godt til jul. Tyttebærene gir god smak sammen med krydderet. Kaken er saftig, og holder seg lenge.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne krydderkaken trenger du en randform som rommer ca. 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør kraftig. Rør i rømme og syltetøy. Bland mel, kanel, malt nellik, malt ingefær og bakepulver. Tilsett melblandningen, og rør til det blir en jevn og glatt deig.

  3. 3

    Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.

Tips

#1: Bruk romtemperert smør.#2: Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men kan også fryses.

Del denne oppskriften: