Myk krydderkake med bringebær

Myk krydderkake med tyttebær

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Lettbakt kake som passer godt til jul. Tyttebærene gir god smak sammen med krydderet. Kaken er saftig, og holder seg lenge.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Randform, 1,5 liter
100 g TINE Meierismør
2 dl sukker
2 stk egg
1 dl TINE Lettrømme 18 %
½ dl tyttebærsyltetøy
3 dl hvetemel
1 ss kanel
1 ss malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts bakepulver
1 ss TINE Meierismør til formen

Slik gjør du det

    1. Til denne krydderkaken trenger du en randform som rommer ca. 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør kraftig. Rør i rømme og syltetøy. Bland mel, kanel, malt nellik, malt ingefær og bakepulver. Tilsett melblandningen, og rør til det blir en jevn og glatt deig.
    3. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.
Tips!

#1: Bruk romtemperert smør.

#2: Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men kan også fryses.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bodil Økland

    3 år siden
    Bakte denne, men tok 1 ts til alle kryderene. Oppdaget litt for sent at lettrømme hadde uteblitt. Gjorde ingenting. God kake. Neste gang vil jeg prøve å lage muffins.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bodil, Talk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Tine

    4 år siden
    Hei. Har lagd denne kaken, men synes det var alt for mye med 1 ss med kanel og 1 ss nellik. Dersom jeg skulle lagd den igjen, ville jeg halvvert disse 2 målene. Ellers var kaken luftig og saftig.

    Kommenter  (16)


Det er mye kjærlighet i god mat