Krydderkake med frukt

Krydderkake med frukt

4
20
Enkel110 min
Saftig og god kake med krydder, sitron og tørket frukt. Steker du den i en randform får du en fin og dekorativ kake.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
  • 2 stk
    egg
  • 3 dl
    sukker
  • 10 stk
    tørkede aprikoser
  • 8 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    salt
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    kanel
  • 1 ts
    kardemomme
  • ½ ts
    ingefær
  • ½ ts
    nellik
  • 2 dl
    rosiner , gjerne lyse
  • 1 stk
    sitron , revet skallet av
  • 2 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Smelt smør. Smør kakeformen, og strø med hvetemel. Bruk en form som rommer ca. 2 liter.

  3. 3

    Visp egg og sukker til eggedosis.

  4. 4

    Del aprikosene i små biter. Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær, nellik, rosiner og aprikoser. Rør dette i eggedosisen. Tilsett til slutt revet sitronskall, smør og melk.

  5. 5

    Hell røren i formen, og stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Pinnen skal være tørr når du har stukket den midt i kaken. Dekk gjerne til kaken med papir de siste 20 minuttene slik at den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen før den hvelves ut på rist.

Tips

#1: Dryss gjerne litt melis over kaken før den serveres.#2: For at kaken skal holde seg best mulig, kan den pakkes inn i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.

Del denne oppskriften: