Krydderkake med frukt

Krydderkake med frukt

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 110 min
  • 80 min
Saftig og god kake med krydder, sitron og tørket frukt. Steker du den i en randform får du en fin og dekorativ kake.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Randform, 2 liter
250 g TINE Meierismør
2 stk egg
3 dl sukker
10 stk tørkede aprikoser
8 dl hvetemel
½ ts salt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
½ ts ingefær
½ ts nellik
2 dl rosiner , gjerne lyse
1 stk sitron , revet skallet av
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør. Smør kakeformen, og strø med hvetemel. Bruk en form som rommer ca. 2 liter.
    3. Visp egg og sukker til eggedosis.
    4. Del aprikosene i små biter. Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær, nellik, rosiner og aprikoser. Rør dette i eggedosisen. Tilsett til slutt revet sitronskall, smør og melk.
    5. Hell røren i formen, og stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Pinnen skal være tørr når du har stukket den midt i kaken. Dekk gjerne til kaken med papir de siste 20 minuttene slik at den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen før den hvelves ut på rist.
Tips!

#1: Dryss gjerne litt melis over kaken før den serveres.

#2: For at kaken skal holde seg best mulig, kan den pakkes inn i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.

Kommentar

Kommentarer

  • Karin

    1 måneder siden
    Smør stå på komfyr?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Karin,

      Er litt usikker på hva du mener, men smøret skal smeltes i en kjele på komfyren :)

      Kommenter  (0)

      • Gerda Karin

        1 måneder siden
        Jo men det sår ikke i resept når skall smør i deigen

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 måneder siden
          Det har du rett i, Gerda Karin. Vi har rettet opp i dette nå og du finner smøret under trinn 4. Takk for at du følger med :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat