
Krydderkake med frukt
Saftig og god kake med krydder, sitron og tørket frukt. Steker du den i en randform får du en fin og dekorativ kake.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Smelt smør. Smør kakeformen, og strø med hvetemel. Bruk en form som rommer ca. 2 liter.
- 3
Visp egg og sukker til eggedosis.
- 4
Del aprikosene i små biter. Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær, nellik, rosiner og aprikoser. Rør dette i eggedosisen. Tilsett til slutt revet sitronskall, smør og melk.
- 5
Hell røren i formen, og stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Pinnen skal være tørr når du har stukket den midt i kaken. Dekk gjerne til kaken med papir de siste 20 minuttene slik at den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen før den hvelves ut på rist.
Tips
#1: Dryss gjerne litt melis over kaken før den serveres.
#2: For at kaken skal holde seg best mulig, kan den pakkes inn i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



