Krydderkake med frukt
Enkel•110 min80 min
Saftig og god kake med krydder, sitron og tørket frukt. Steker du den i en randform får du en fin og dekorativ kake.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
2 stkegg
-
3 dlsukker
-
10 stktørkede aprikoser
-
8 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
1 tsbakepulver
-
1 tskanel
-
1 tskardemomme
-
½ tsingefær
-
½ tsnellik
-
2 dlrosiner , gjerne lyse
-
1 stksitron , revet skallet av
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Smelt smør. Smør kakeformen, og strø med hvetemel. Bruk en form som rommer ca. 2 liter.
-
3
Visp egg og sukker til eggedosis.
-
4
Del aprikosene i små biter. Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær, nellik, rosiner og aprikoser. Rør dette i eggedosisen. Tilsett til slutt revet sitronskall, smør og melk.
-
5
Hell røren i formen, og stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Pinnen skal være tørr når du har stukket den midt i kaken. Dekk gjerne til kaken med papir de siste 20 minuttene slik at den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen før den hvelves ut på rist.