Skip to main content

Krydderkake med frukt

Enkel
1t 50min

Saftig og god kake med krydder, sitron og tørket frukt. Steker du den i en randform får du en fin og dekorativ kake.

3.5
(27)
Next ImageKrydderkake med frukt

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 stk
egg
3 dl
sukker
10 stk
tørket aprikos
8 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
1 ts
bakepulver
1 ts
kanel
1 ts
kardemomme
0.5 ts
ingefær
0.5 ts
nellik
2 dl
rosiner, gjerne lyse
1 stk
sitron, revet skallet av

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smør. Smør kakeformen, og strø med hvetemel. Bruk en form som rommer ca. 2 liter.

  3. Visp egg og sukker til eggedosis.

  4. Del aprikosene i små biter. Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær, nellik, rosiner og aprikoser. Rør dette i eggedosisen. Tilsett til slutt revet sitronskall, smør og melk.

  5. Hell røren i formen, og stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Pinnen skal være tørr når du har stukket den midt i kaken. Dekk gjerne til kaken med papir de siste 20 minuttene slik at den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen før den hvelves ut på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Dryss gjerne litt melis over kaken før den serveres.

#2: For at kaken skal holde seg best mulig, kan den pakkes inn i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter