Skip to main content

Korintsukkerbrød

Enkel
50min

Dette er oppskriften på korintsukkerbrød fra 1814. Det er veldig enkelt å lage, og smaker godt til en kopp kaffe eller te. Server gjerne med vispet krem til.

4.1
(21)
Next ImageKorintsukkerbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

250 g
hvetemel
250 g
sukker
4 stk
eggeplomme
2 stk
hele egg
250 g
korinter
2 ss
melis til pynt

Til servering:

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Rør sukker og smør hvitt. Tilsett eggeplommene og bland sammen. Deretter rører du inn ett og ett helt egg, mel og korinter.

  3. Stek korintsukkerbrødet til det er gyllent. Dette tar ca 35 minutter. Sjekk med en bakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen.

  4. Server korintsukkerbrødet varmt eller kaldt, gjerne med vispet krem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Korintsukkerbrødet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter