Oppskrift på Aprikoskake
2

Aprikoskake

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Utstyr

Avlang form, 1,5 liter

Ingredienser

2 stkegg
200 gsukker
125 gTINE Meierismør
1 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
125 gtørkede aprikoser
1 ½ tsbakepulver
½ tsvaniljesukker
250 ghvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.
    3. Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.
    4. Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

      Tips:

      Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.

    5. Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.

      Tips:

      Kaken egner seg til frysing.

Tips:

I stedet for aprikoser kan du bruker rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.

Kommentarer