Skip to main content

Aprikoskake

Enkel
1t 15min

Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.

3.6
(77)
Next ImageAprikoskake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 stk
egg
200 g
sukker
125 g
tørket aprikos
1.5 ts
bakepulver
0.5 ts
vaniljesukker
250 g
hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.

  3. Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.

  4. Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

    Tips

    Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.

  5. Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.

    Tips

    Kaken egner seg til frysing.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for aprikoser kan du bruker rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter