
Aprikoskake
Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 180 °C.
- 2
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.
- 3
Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.
- 4
Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.
Tips
Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.
- 5
Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.
Tips
Kaken egner seg til frysing.
Tips
I stedet for aprikoser kan du bruker rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



