Aprikoskake
Enkel•75 min45 min
Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkegg
-
200 gsukker
-
125 g
-
1 ½ dl
-
125 gtørkede aprikoser
-
1 ½ tsbakepulver
-
½ tsvaniljesukker
-
250 ghvetemel
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
2
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.
-
3
Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.
-
4
Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.
Tips
Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.
-
5
Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.
Tips
Kaken egner seg til frysing.