Aprikoskake

Aprikoskake

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 75 min
  • 45 min
Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Avlang form, 1,5 liter
2 stk egg
200 g sukker
125 g TINE Meierismør
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
125 g tørkede aprikoser
1 ½ ts bakepulver
½ ts vaniljesukker
250 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.
    3. Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.
    4. Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.
      Tips!

      Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.

    5. Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.
      Tips!

      Kaken egner seg til frysing.

Tips!

I stedet for aprikoser kan du bruker rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Aase Farstad

    2 år siden
    Jeg bruket litt mer aprikoser og legger de i juice natten over. De tørre aprikosene legger seg i bunnen og får ikke samme smaken. Nydelig kake, men bruk meierismør, det gjør kaken mye bedre.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Aase, Takk for at du deler tipset ditt med oss :) God bakst videre!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat