Aprikoskake

Aprikoskake

2
72
Enkel75 min
Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. 2

    Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.

  3. 3

    Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.

  4. 4

    Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

    Tips

    Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.

  5. 5

    Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.

    Tips

    Kaken egner seg til frysing.

Tips

I stedet for aprikoser kan du bruker rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.

Del denne oppskriften: