Aprikoskake
Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.
Enkel•1 t 15 min•1 personer
Ingredienser
- 2 stykk egg
- 200 g sukker
- 125 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 125 g tørket aprikos
- 1.5 ts bakepulver
- 0.5 ts vaniljesukker
- 250 g hvetemel
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 180 °C.
2
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.
3
Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.
4
Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.
TipsSjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.
5
Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.
TipsKaken egner seg til frysing.
TipsI stedet for aprikoser kan du bruker rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.