Korintsukkerbrød
Dette er oppskriften på korintsukkerbrød fra 1814. Det er veldig enkelt å lage, og smaker godt til en kopp kaffe eller te. Server gjerne med vispet krem til.
Enkel•50 min•1 personer
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 250 g sukker
- 250 g TINE® Meierismør
- 4 stykk eggeplomme
- 2 stykk hele egg
- 250 g korinter
- 2 ss melis, til pynt
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.
2
Rør sukker og smør hvitt. Tilsett eggeplommene og bland sammen. Deretter rører du inn ett og ett helt egg, mel og korinter.
3
Stek korintsukkerbrødet til det er gyllent. Dette tar ca 35 minutter. Sjekk med en bakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen.
4
Server korintsukkerbrødet varmt eller kaldt, gjerne med vispet krem til.
TipsKorintsukkerbrødet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.