
Korintsukkerbrød
Enkel•50 min min
Dette er oppskriften på korintsukkerbrød fra 1814. Det er veldig enkelt å lage, og smaker godt til en kopp kaffe eller te. Server gjerne med vispet krem til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 ghvetemel
-
250 gsukker
-
250 g
-
4 stkeggeplommer
-
2 stkhele egg
-
250 gkorinter
-
2 ssmelis til pynt
Til servering:
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.
-
2
Rør sukker og smør hvitt. Tilsett eggeplommene og bland sammen. Deretter rører du inn ett og ett helt egg, mel og korinter.
-
3
Stek korintsukkerbrødet til det er gyllent. Dette tar ca 35 minutter. Sjekk med en bakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen.
-
4
Server korintsukkerbrødet varmt eller kaldt, gjerne med vispet krem til.