Korintsukkerbrød

Korintsukkerbrød

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
Dette er oppskriften på korintsukkerbrød fra 1814. Det er veldig enkelt å lage, og smaker godt til en kopp kaffe eller te. Server gjerne med vispet krem til.

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g hvetemel
250 g sukker
250 g TINE Meierismør
4 stk eggeplommer
2 stk hele egg
250 g korinter
2 ss melis til pynt

Til servering:

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Rør sukker og smør hvitt. Tilsett eggeplommene og bland sammen. Deretter rører du inn ett og ett helt egg, mel og korinter.
    3. Stek korintsukkerbrødet til det er gyllent. Dette tar ca 35 minutter. Sjekk med en bakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen.
    4. Server korintsukkerbrødet varmt eller kaldt, gjerne med vispet krem til.
Tips!

Korintsukkerbrødet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat