Fyrstekake
Middels•60 min35 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
125 g
-
80 gsukker
-
1 stkegg , eller 2 eggeplommer
-
2 ssvann
-
1 ½ tsbakepulver
-
225 ghvetemel
Mandelmasse:
-
150 gmandler
-
150 gmelis
-
2 stkeggehviter
Til pensling:
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 190°C. Til denne oppskriften på fyrstekake, trenger du en rund kakeform på 22 cm i diameteter.
Bunn:
-
2
Visp smør og sukker hvitt. Rør inn egg og vann og sikt i mel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelmassen.
Mandelmasse:
-
3
Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løs at det siver ut væske når den står en stund.
-
4
Kle kakebunnen med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.
-
5
Fordel mandelmassen over bunnen.
Tips
Kaken kan fylles med epler eller rababra istedenfor mandelmasse. En smart måte å få flere kaker av samme deig på.
-
6
Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.
-
7
Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun og gjennomstekt.