
Fyrstekake
Fyrstekake er en saftig og god, gammel klassiker som ikke mister sin popularitet.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Mandelmasse:
Til pensling:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 190°C. Til denne oppskriften på fyrstekake, trenger du en rund kakeform på 22 cm i diameteter.
Bunn:
- 2
Visp smør og sukker hvitt. Rør inn egg og vann og sikt i mel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelmassen.
Mandelmasse:
- 3
Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løs at det siver ut væske når den står en stund.
- 4
Kle kakebunnen med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.
- 5
Fordel mandelmassen over bunnen.
Tips
Kaken kan fylles med epler eller rababra istedenfor mandelmasse. En smart måte å få flere kaker av samme deig på.
- 6
Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.
- 7
Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun og gjennomstekt.
Tips
Det går fint å fryse fyrstekake og dermed ha på lur når du får uventet besøk. Men husk å pakke den godt inn.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



