Smoothie bowl med gulrot og kokos
Det å servere en lekker og søt smoothiebowl kan være en fin måte å få i barn grønnsaker de kanskje ellers ikke spiser. Her er gulrot en av ingrediensene sammen med banan, kokos og dadler.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk frosne banan
- 6 dl Biola® Naturell Laktosefri
- 2 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
- 1 stykk gulrot
- 8 stykk daddel
- 1 dl kokosmasse
- 0.25 ts kanel
TOPPING
- 2 stykk banan
- 8 stykk daddel
- 1 stykk gulrot
- 4 ss valnøtter
- 4 ss kokosmasse
- 4 ts frysetørkede bringebær
- 4 ts lønnesirup
- 1 ts kanel
Slik gjør du
1
Frys banan i skiver over natten. Riv gulrot og fjern steiner fra dadlene.
2
Kjør Biola®, frosne bananer, revet gulrot, dadler, juice, kokosmasse og kanel i en blender til en jevn og luftig smoothie.
TipsDadler fungerer som søtningsmiddel. Du kan velge å bruke honning, lønnesirup eller agavesirup i stedet.
3
Del banan i skiver, dadler i biter, riv gulrot og hakk nøtter.
4
Fordel smoothie i dype boller og dekorer med bananskiver, dadler, revet gulrot, hakkede valnøtter, kokosmasse og frysetørkede bringebær. Drypp over lønnesirup, dryss med kanel og server med en gang.
TipsLegg overmodne bananer i fryseren og bruk dem i smoothien. Del i skiver og frys i små porsjonsposer, så er det bare å ha dem i blenderen sammen med resten av ingrediensene.