Skip to main content

Smoothie bowl med jordbær og basilikum

Enkel
20min

En spennende smoothie-kombinasjon av friske smaker toppet med knasende pinje- og gresskarkjerner, poppet bokhvete og basilikumolje.

3.7
(32)
Next ImageSmoothie bowl med jordbær og basilikum

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
frossen tropisk fruktblanding
2 dl
frossen jordbær
2 ss
limesaft
2 ss
mandelmel

Basilikumolje

2 dl
basilikumblader
1 dl
olivenolje
0.5 stk
lime
1 ss
honning

Topping

4 ss
pinjekjerner
4 ss
bokhvete
8 stk
jordbær
4 ss
gresskarkjerner
20 stk
friske basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. Kjør basilikumblader, olivenolje, limesaft og honning til en jevn saus i en blender eller med en stavmikser.

  2. Rist pinjekjerner gylne i en tørr panne. Skyll bokhveten godt. Varm olje i en stekepanne og rist bokhveten til den er sprø og gyllen. Rør hele tiden. La den renne av seg på litt kjøkkenpapir.

  3. Kjør Biola®, frossen frukt og jordbær, limesaft og mandelmel i en blender til en jevn og luftig smoothie.

    Tips

    Du kan kjøre mandler i en blender til grovt mel om du ikke får tak i mandelmel der du bor.

  4. Fordel smoothie i dype boller og dekorer med jordbær i skiver, gresskarkjerner, ristede pinjekjerner og bokhvete. Drypp over basilikumsausen, pynt med friske basilikumblader og server med en gang.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan enten kjøpe poser med frossen frukt i butikken eller fryse ned din egen. Del frukten i biter og frys i porsjonsposer slik at det bare er å ha dem i blenderen. Dette er en fin måte å unngå å kaste overmoden frukt på. Jo mer moden frukten er, jo mer sødme har den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter