Smoothie bowl med chiafrø

Smoothie bowl med chiafrø

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
En tropisk smoothie med mango og chiafrø smaker overraskende godt. Topp den med friske bær, kokos og mynte.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 dl Biola® syrnet lettmelk Naturell
2 ss chiafrø
4 dl Sunniva® Presset Eple og Mango
4 dl frossen mangoer

TOPPING

8 stk jordbær
4 ss valnøtter
8 ss bjørnebær
4 ss kokosflak
4 ts chiafrø
20 stk mynteblader

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg chiafrø i juice over natten.
      Tips!

      Chiafrøene gir fra seg stivelse når de legges i bløt og blir til en geléaktig masse som gir tykkelse til smoothien.

    2. Kjør Biola®, bløtlagte chiafrø med juice og mango i en blender til en jevn og luftig smoothie.
    3. Del jordbær i skiver og grovhakk valnøtter.
    4. Fordel smoothie i dype boller og dekorer med jordbær, hakkede valnøtter, kokosflak, bjørnebær og chiafrø. Dryss over friske mynteblader og server med en gang.
Tips!

Bytt gjerne ut noe av mangoen med frossen banan om du ønsker mer sødme enn syre. Det kan også være en god idé å fryse ned godt moden mango selv for da er du sikker på at den er moden og søt nok. Frossen mango kjøpt i butikk er ofte mindre moden og dermed mindre søt.

Kommentar

Kommentarer

  • Stine

    3 år siden
    Hvor lenge tåler disse å stå i kjøleskapet? Tenker å lage noen posjoner for å ha to-tre dager frem i tid?

    Kommenter  (24)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Stine, Jeg ville nok ikke laget disse veldig lenge på forhånd, da jeg mener at smoothie er best når den er nylaget. Så jeg vil si maks dagen i forveien. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat