placeholder image
0

Matcha-iste

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Matcha er grønn japansk te malt til fint pulver som løses opp i vann. På denne måten beholder teen et høyt innhold av alle de sunne næringsstoffene. Matcha er perfekt som iste på varme dager.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 tsmatcha-te (grønn te-pulver)
2 dlvann
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
10 stkisbiter

Slik gjør du det

    1. Brygg matcha-te ved å koke opp vann, la det avkjøle 3-4 minutter og rør ut pulveret med litt av vannet. Matcha-te skal røres ut med en spesiell visp, men du kan bruke en liten, flat visp om du ikke har. Rør inn resten av vannet.

      Tips:

      Matcha-te har en grønn, gress-aktig smak og du kan tilsette honning om du ønsker en mer dempet søt smak.

    2. Fordel te i glass med isbiter og hell over melk. Dryss gjerne litt ekstra te-pulver på toppen.

Tips:

Vannet som brukes til matcha-te bør holde 80 °C slik at de gode næringsstoffene ikke blir svekket av kokende vann.

Kommentarer