Matcha-iste

Matcha-iste

0
64
Enkel10 min
Matcha er grønn japansk te malt til fint pulver som løses opp i vann. På denne måten beholder teen et høyt innhold av alle de sunne næringsstoffene. Matcha er perfekt som iste på varme dager.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Brygg matcha-te ved å koke opp vann, la det avkjøle 3-4 minutter og rør ut pulveret med litt av vannet. Matcha-te skal røres ut med en spesiell visp, men du kan bruke en liten, flat visp om du ikke har. Rør inn resten av vannet.

    Tips

    Matcha-te har en grønn, gress-aktig smak og du kan tilsette honning om du ønsker en mer dempet søt smak.

  2. 2

    Fordel te i glass med isbiter og hell over melk. Dryss gjerne litt ekstra te-pulver på toppen.

Tips

Vannet som brukes til matcha-te bør holde 80 °C slik at de gode næringsstoffene ikke blir svekket av kokende vann.

Del denne oppskriften: