Skip to main content

Matcha-iste

Enkel
10min

Matcha er grønn japansk te malt til fint pulver som løses opp i vann. På denne måten beholder teen et høyt innhold av alle de sunne næringsstoffene. Matcha er perfekt som iste på varme dager.

4.6
(76)
Next ImageMatcha-iste

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ts
matcha-te (grønn te-pulver)
2 dl
vann
10 stk
isbit

Fremgangsmåte

  1. Brygg matcha-te ved å koke opp vann, la det avkjøle 3-4 minutter og rør ut pulveret med litt av vannet. Matcha-te skal røres ut med en spesiell visp, men du kan bruke en liten, flat visp om du ikke har. Rør inn resten av vannet.

    Tips

    Matcha-te har en grønn, gress-aktig smak og du kan tilsette honning om du ønsker en mer dempet søt smak.

  2. Fordel te i glass med isbiter og hell over melk. Dryss gjerne litt ekstra te-pulver på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vannet som brukes til matcha-te bør holde 80 °C slik at de gode næringsstoffene ikke blir svekket av kokende vann.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter