Matcha-iste

Matcha-iste

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
Matcha er grønn japansk te malt til fint pulver som løses opp i vann. På denne måten beholder teen et høyt innhold av alle de sunne næringsstoffene. Matcha er perfekt som iste på varme dager.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ts matcha-te (grønn te-pulver)
2 dl vann
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
10 stk isbiter

Slik gjør du det

    1. Brygg matcha-te ved å koke opp vann, la det avkjøle 3-4 minutter og rør ut pulveret med litt av vannet. Matcha-te skal røres ut med en spesiell visp, men du kan bruke en liten, flat visp om du ikke har. Rør inn resten av vannet.
      Tips!

      Matcha-te har en grønn, gress-aktig smak og du kan tilsette honning om du ønsker en mer dempet søt smak.

    2. Fordel te i glass med isbiter og hell over melk. Dryss gjerne litt ekstra te-pulver på toppen.
Tips!

Vannet som brukes til matcha-te bør holde 80 °C slik at de gode næringsstoffene ikke blir svekket av kokende vann.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat