Iskaffe med espresso

Iskaffe

4
  • Enkel
  • 7 min
Klassisk iskaffe er et deilig og forfriskende kaffealternativ på varme sommerdager.

Ingredienser

5 stk isbiter
2 stk espresso (1 espresso er ca. 30 ml)
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett

Slik gjør du det

    1. Fyll isbiter i et stort glass. Brygg espresso eller annen sterk kaffe og hell over isen.
    2. Hell på iskald melk, skum den gjerne med en melkeskummer først, og server.
      Tips

      Ønsker du tydelig lag mellom kaffe og melk, heller du melken langsomt over baksiden på en skje, slik at melken legger seg opp på laget med kaffe.

Tips

Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i den varme espressoen før den helles over is. Du kan også varier iskaffen med forskjellige typer smaksatte siruper.

Kommentarer

  • Mathias

    2 måneder siden
    Ganske viktig og blande honning i varm kaffe... Ellers blir det liksom lim på skjen

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det er sant, Mathias! Maplesirup er også et alternativ her. Dette kan du ha i kald kaffe og da det er mer flytende. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat