Iskaffe med espresso

Iskaffe

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 7 min
Klassisk iskaffe er et deilig og forfriskende kaffealternativ på varme sommerdager.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 stk isbiter
2 stk espresso (1 espresso er ca. 30 ml)
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Fyll isbiter i et stort glass. Brygg espresso eller annen sterk kaffe og hell over isen.
    2. Hell på iskald melk, skum den gjerne med en melkeskummer først, og server.
      Tips!

      Ønsker du tydelig lag mellom kaffe og melk, heller du melken langsomt over baksiden på en skje, slik at melken legger seg opp på laget med kaffe.

Tips!

Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i den varme espressoen før den helles over is. Du kan også varier iskaffen med forskjellige typer smaksatte siruper.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marita

    1 år siden
    Jeg pleier å kjøle ned espressoen litt først og blander litt sukker i melka som jeg kjører i smothiemakeren min! Da blir det perfekt

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler dine tips med oss, Marita :) God sommer!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat