placeholder image
2

Iskaffe

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Klassisk iskaffe er et deilig og forfriskende kaffealternativ på varme sommerdager.

Antall porsjoner

Ingredienser

5 stkisbiter
2 stkespresso (1 espresso er ca. 30 ml)
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Fyll isbiter i et stort glass. Brygg espresso eller annen sterk kaffe og hell over isen.
    2. Hell på iskald melk, skum den gjerne med en melkeskummer først, og server.

      Tips:

      Ønsker du tydelig lag mellom kaffe og melk, heller du melken langsomt over baksiden på en skje, slik at melken legger seg opp på laget med kaffe.

Tips:

Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i den varme espressoen før den helles over is. Du kan også varier iskaffen med forskjellige typer smaksatte siruper.

Kommentarer