Kjøleskapsiskaffe

Cold Brew-iskaffe

6
26
Enkel8 min
Kaldbrygget kaffe også kalt "Cold Brew" krever litt ekstra kaffe og tid, men er vel verdt det da metoden gjør at de delikate fruktige aromaene i kaffen fremheves og kommer til sin rett. Husk at kaffen bør trekke i minimum 8 timer i kjøleskap.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha grovmalt nykvernet kaffe i en mugge eller glass og hell over kaldt vann, dekk til og la kaffen trekke i minimum 8 timer i kjøleskap, gjerne over natten.

    Tips

    Kaffen bør males et sted mellom kokekaffe og filtermalt. Det er viktig at den ikke er for fin for da er det vanskelig å sile av væsken. Er den for grov tar det lengre tid og mer kaffe for å oppnå en god smak.

  2. 2

    Sil kaffen gjennom et kaffefilter. Du har da en kaffekonsentrat som du kan blande ut med melk. Oppbevar kaffekonsentratet i kjøleskapet.

Ved servering

  1. 3

    Fyll glass med isbiter, hell kaffe halvveis opp i glasset og topp med melk. Smak deg fram til forholdet mellom kaffe og melk slik at du får den perfekt for deg.

    Tips

    Ønsker du en søtere kaffe kan du røre inn litt sukker.

Tips

Skummer du helmelk i en melkeskummer, får du en fyldigere og luftigere melk som gjør at iskaffen blir litt tykkere.

Del denne oppskriften: