Gullmelk med is

Golden milk med is

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 15 min
Det er roten gurkemeie som gir gulfargen til den trendy «Golden milk», eller gullmelk som vi kaller den på norsk. Gurkemeie sies å ha en helsebringende effekt, så denne iskalde drikken kan du nyte i sommervarmen med god samvittighet.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk grønne kardemommefrø
1 stk kanelstang
2 ts malt gurkemeie
1 ts nykvernet pepper
½ dl vann
2 ss honning
8 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Knus kardemomme og kanelstang lett i en morter. Ha det i en liten gryte med gurkemeie og pepper, tilsett vann og kok opp.
    2. Ta gryten av platen, rør inn honning og melk, og la avkjøle seg.
      Tips!

      La gjerne melkeblandingen trekke i kjøleskapet over natten. Da får smakene utviklet seg enda mer og melken får en kraftigere kryddersmak.

    3. Sil av gullmelken og server den over isbiter i glass.
Tips!

Til tross for at det gule gurkemeiepulveret er veldig fargesterkt, er det sagt at det gjør tennene hvitere. Uansett hvor mye helsegevinst eller ikke gurkemeie gir, smaker dette veldig godt!

Kommentar

Kommentarer

  • Helene

    11 måneder siden
    Hvis man ønsker den betennelsesdempende effekten av gurkemeie bør man ikke tilsette dette krydderet før melkeblandingen er avkjølt til Max 80 grader da gurkemeien mister virkning når den kokes. Kjempe fin oppskrift med nydelig smak ??

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Helene! Takk for tipset! :)

      Kommenter  (0)


  • Silje

    11 måneder siden
    Kan jeg lage denne og oppbevare den i kjøleskapet i en mugge viss ingen andre vil smake med en gang?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Silje,

      Denne oppskriften skal gjerne stå i kjøleskapet over natten så det går helt fint :) God jul!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat