Kaffeisbiter

Iskaffe med kaffeisbiter

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 5 min
Med isbiter av kaffe klare i fryseren kan du servere deilig iskaffe i rekordfart. Husk at isbitene trenger å stå i fryseren i ca. 4 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl sterk kaffe

Til servering

8 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Brygg sterk kaffe, ev. espresso og hell over i isbitformer.
      Tips!

      Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i den varme kaffen før den helles i isbitformer.

    2. Sett isbitbrettet i fryseren og frys til gjennomfrossen ca. 4 timer. Fyll opp store glass med kaffeisbitene, 5-6 isbiter per porsjon, og hell over melk.
      Tips!

      Hvor sterk iskaffen skal være er opp til enhver, så smak deg fram til forholdet mellom kaffe og melk, samt styrke på kaffen som brukes i isbitene.

Tips!

Varier kaffeisbitene med forskjellig type kaffe, fruktig, bitter eller rund, eller kaffe tilsatt siruper med forskjellig smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marie

    1 år siden
    Hei! Dette så ut som en god måte å lage iskaffe på! Jeg lurer på hvor man får tak i det isbitbrettet?

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Isbitbretet kan du få tak på i større kjøkkenutstyr butikker og kanskje butikker som clas olhsson og lignende, Marie :) Håper du finner ett!

      Kommenter  (0)

    • Thomas

      1 år siden
      Hei. Jeg lurer også på hvor det går å få tak i dette brettet..?

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        I større kjøkkenutstyr butikker eller altmulig butikker som clas olhsson kan ha disse, Thomas :) Håper du får tak i!

        Kommenter  (0)

      • Thomas

        1 år siden
        Fant utav det selv :) Onyx heter den.

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Flott :) Lykke til!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat