
Iskaffe med kaffeisbiter
Med isbiter av kaffe klare i fryseren kan du servere deilig iskaffe i rekordfart. Husk at isbitene trenger å stå i fryseren i ca. 4 timer.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Brygg sterk kaffe, ev. espresso og hell over i isbitformer.
Tips
Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i den varme kaffen før den helles i isbitformer.
- 2
Sett isbitbrettet i fryseren og frys til gjennomfrossen ca. 4 timer. Fyll opp store glass med kaffeisbitene, 5-6 isbiter per porsjon, og hell over melk.
Tips
Hvor sterk iskaffen skal være er opp til enhver, så smak deg fram til forholdet mellom kaffe og melk, samt styrke på kaffen som brukes i isbitene.
Tips
Varier kaffeisbitene med forskjellig type kaffe, fruktig, bitter eller rund, eller kaffe tilsatt siruper med forskjellig smak.