Iskaffe med kaffeisbiter

(53)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med isbiter av kaffe klare i fryseren kan du servere deilig iskaffe i rekordfart. Husk at isbitene trenger å stå i fryseren i ca. 4 timer.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dlsterk kaffe

Til servering

8 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Brygg sterk kaffe, ev. espresso og hell over i isbitformer.

      Tips:

      Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i den varme kaffen før den helles i isbitformer.

    2. Sett isbitbrettet i fryseren og frys til gjennomfrossen ca. 4 timer. Fyll opp store glass med kaffeisbitene, 5-6 isbiter per porsjon, og hell over melk.

      Tips:

      Hvor sterk iskaffen skal være er opp til enhver, så smak deg fram til forholdet mellom kaffe og melk, samt styrke på kaffen som brukes i isbitene.

Tips:

Varier kaffeisbitene med forskjellig type kaffe, fruktig, bitter eller rund, eller kaffe tilsatt siruper med forskjellig smak.

Kommentarer

  Legg til kommentar