placeholder image
0

Japansk islatte med kardemomme

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Iskaffe på japansk vis er varmbrygget kaffe over is. På denne måten ivaretas de delikate kaffearomaene og du får en kald kaffe du kan blande med krydret melk.

Antall porsjoner

Ingredienser

10 stkhele hele kardemommefrø
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 sstørkede roseblader (kan sløyfes)
2 ssrørsukker
4 dlvann
40 gnykvernet kaffe, medium grovt
4 dlisbiter

Slik gjør du det

    1. Støt kardemommefrø lett i en morter. Varm opp melk, kardemomme, roseblader og sukker.
    2. Bring melken til kokepunktet og trekk av varmen. Dekk til og sett i kjøleskap i ca. 30 minutter. Sil av melken.
    3. Brygg kaffe over isbiter ved å fylle kaffekannen med isbiter før du starter. Bruk en kaffetrakter eller håndbrygging, og brygg en litt sterk kaffe. Du får best aroma om du bruker nykvernede kaffebønner. La kaffen renne gjennom filteret og over isen. Server med en gang.
    4. Fyll kaffeglass med iskaffe og topp med kryddermelken. Ha gjerne ekstra isbiter i om du ønsker det skikkelig avkjølt.

      Tips:

      Bruker du kaffeisbiter i glasset ved servering, får du en sterkere iskaffe.

Tips:

Juster sukkermengden i melken etter din smak. Melk er naturlig søt, så du kan godt droppe sukker helt eller erstatte det med annet søtstoff som honning eller agavesirup.

Kommentarer