Japansk islatte med kardemomme
Enkel•45 min min
Iskaffe på japansk vis er varmbrygget kaffe over is. På denne måten ivaretas de delikate kaffearomaene og du får en kald kaffe du kan blande med krydret melk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
10 stkhele kardemommefrø
-
4 dl
-
2 sstørkede roseblader (kan sløyfes)
-
2 ssrørsukker
-
4 dlvann
-
40 gnykvernet kaffe, medium grovt
-
4 dlisbiter
Slik gjør du det
-
1
Støt kardemommefrø lett i en morter. Varm opp melk, kardemomme, roseblader og sukker.
-
2
Bring melken til kokepunktet og trekk av varmen. Dekk til og sett i kjøleskap i ca. 30 minutter. Sil av melken.
-
3
Brygg kaffe over isbiter ved å fylle kaffekannen med isbiter før du starter. Bruk en kaffetrakter eller håndbrygging, og brygg en litt sterk kaffe. Du får best aroma om du bruker nykvernede kaffebønner. La kaffen renne gjennom filteret og over isen. Server med en gang.
-
4
Fyll kaffeglass med iskaffe og topp med kryddermelken. Ha gjerne ekstra isbiter i om du ønsker det skikkelig avkjølt.
Tips
Bruker du kaffeisbiter i glasset ved servering, får du en sterkere iskaffe.