Ismocca

Ismocca

2
49
Enkel15 min
En fyldig iskaffe med en god balanse mellom kaffe og sjokolade kan nytes i sommervarmen, enten som et lite måltid i seg selv eller som dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    espresso (1 espresso er ca. 30 ml)
  • 4 ss
    ferdig sjokoladesaus (ev. ekstra til pynt)
  • 10 stk
    isbiter
  • 4 dl

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Brygg espresso og ha over i glass. Fordel sjokoladesaus i og rør ut i den varme espressoen.

    Tips

    Du kan gjerne ha litt ekstra sjokoladesaus på innsiden av glasset som dekor. Frys gjerne glassene på forhånd ved å legge dem i fryseren i 30 minutter. Ha litt sjokoladesaus på innsiden av glassene og frys videre i 10 minutter. Det blir både ekstra avkjølende og pent å se på.

  2. 2

    Håndpisk fløten til myk krem. Fyll glass med isbiter, sjokoladekaffe og hell over melk. Topp med krem og dryss over revet sjokolade.

Tips

Har du ikke mulighet til å lage espresso, kan du bruke annen sterkbrygget kaffe. Jo sterkere kaffen er, jo mer kaffesmak får du.

Del denne oppskriften: