Iskaffe med vanilje

Iskaffe med vanilje

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
En søt iskaffe med hint av vanilje er vel så bra som vaniljeis i høye sommertemperaturer.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ½ dl sterk kaffe
1 ts vaniljeekstrakt
10 stk isbiter
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Brygg sterk kaffe, rør ut med vaniljeessens og ha over i glass.
      Tips!

      Hvor sterk iskaffen skal være er opp til enhver, så smak deg fram til forholdet mellom kaffe og melk, samt styrke på kaffen.

    2. Fyll glasset med isbiter og hell over melk. Skum den gjerne opp i en melkeskummer for mer fylde.
Tips!

Lag din egen vaniljesirup ved å koke opp 2,5 dl sukker med 2,5 dl vann og 1 splittet vaniljestang til sukkeret er oppløst. Avkjøl i minimum 30 minutter. Rør inn 2 ts vaniljeekstrakt og sil over på glass med lokk. Holder seg i kjøleskapet i 2 uker. Bruk sirupen i stedet for essens i iskaffen.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat